Aplicació de noves mesures als equipaments culturals

Covid-19. Els equipaments municipals veuen alterat el seu funcionament i ajornen activitats a causa de les noves restriccions decretades per la Generalitat per a la contenció de la pandèmia.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dijous, 29 d’octubre, noves mesures orientades a contenir la propagació de la covid-19, que s’aplicaran durant les dues properes setmanes. Aquestes afecten molt directament, entre d’altres sectors, al desenvolupament de l'activitat cultural.

La programació cultural presencial als centres cívics quedarà suspesa i es mantindrà la programació per mitjans telemàtics. En aquests equipaments es desenvoluparan les activitats previstes a la resolució de la Generalitat: els programes i activitats d’intervenció social i els menjadors de caràcter social, així com l’activitat docent dels centres educatius que ho requereixin. La programació presencial del circuit Barcelona Districte Cultural de tardor queda també suspesa temporalment.

La xarxa de Biblioteques de Barcelona es mantindrà oberta en la seva totalitat i es limitarà l’activitat dels equipaments al servei de recollida i lliurament de documents reservats prèviament. Es manté també tota l’activitat en línia i la cessió d’espais a centres educatius per a l’activitat col·lectiva.

Les fàbriques de creació desenvoluparan l’activitat de les residències de creació i treball intern de residents, així com els entrenaments professionals a un terç de l’aforament i les activitats educatives lligades als centres escolars com ara En Residència, o tallers amb grups bombolla.

Els museus, sales d’exposicions i arxius municipals restaran oberts en el seu horari habitual però amb una reducció de l’aforament a un terç de la capacitat dels espais. Durant el període que duri la restricció queden anul·lades totes les activitats culturals associades a l’activitat ordinària dels centres que comportin assistència de públic, com ara tallers, actuacions o conferències.

El programa Sala Barcelona al castell de Montjuïc, coproduït amb l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, ajorna els concerts previstos per aquest període fins que s’aixequi la restricció.

El cicle Cultura Popular als Ateneus mantindrà l’activitat prevista sense públic i serà emesa pel canal YouTube de cultura popular.