A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Col·labora amb la Fundació Silvestre!

Ecologia urbana. És una entitat sense ànim de lucre especialitzada en la protecció dels gats de carrer constituïda l'any 2007, que treballa amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, en les colònies de Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts.

A Barcelona els gats que viuen al carrer hi son com a conseqüència de l’abandonament i han d'adaptar-se a sobreviure al carrer. Els gats al carrer no viuen bé, la seva mitjana de vida és de 3 anys (si no estan esterilitzats), enfront dels 17 anys que poden viure els gats domèstics en una llar.

La Fundació Silvestre és una entitat sense ànim de lucre especialitzada en la protecció dels gats de carrer constituïda l’any 2007, que treballa amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, en les colònies de Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts, gestionant un total de 153 colònies, totes elles inventariades amb més de 1.000 gats.

El 90% dels gats abandonats moren atropellats o perduts, però a vegades, dos gats adults dòcils sense esterilitzar, abandonats o perduts, poden arribar a formar una colònia, a la que s’hi van afegint altres gats, i la seva descendència ja neix adaptant-se al règim de llibertat. Viuen en colònies i s’estableixen prop d’una font d’aliment. Poden sobreviure en qualsevol lloc pràcticament en estat salvatge.

Des de la Fundació es treballa seguint el protocol “gats de carrer” establert per l’Ajuntament de Barcelona  que  inclou el model  CER (Captura, Esterilització i Retorn):

  • Captura dels gats de les colònies.
  • Esterilització i revisió en centres veterinaris.
  • Retorn dels gats a la seva colònia habitual.

El CER és l’únic mètode ètic per a controlar el nombre de gats de carrer, que es van reduint de manera progressiva. A més aquest mètode també millora la qualitat de vida dels gats i la seva supervivència:

  • Els mascles deixen de barallar-se i deambular (recorrent grans distàncies) per a trobar una femella en zel.
  • S’elimina el marcatge del territori amb orina.
  • Les femelles deixen d’emetre udols que poden arribar a ser molt molestos.

Actualment  la Fundació Silvestre esterilitza  uns 400 gats a l’any només a la ciutat de  Barcelona. També tenen un refugi amb una mitjana de 50 gats,  on acullen gats abandonats i cadells, i així els donem una segona oportunitat fomentant l’adopció. Cada any  s’adopten 150 gats.

Fes-te voluntari, soci o padrí. Pots ajudar a salvar la vida de molts animals!