Comissats 18 gossos que vivien en condicions insalubres en un solar del barri de Sant Andreu

Seguretat. Els propietaris tenen diversos procediments administratius oberts per maltractament i per reproducció d’animals sense autorització

El passat 17 de juny agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Suport Policial i de la Unitat Territorial de Sant Andreu, acompanyats per membres de l'Oficina de Protecció d'Animals de Barcelona, van intervenir 18 gossos, cincs cadells inclosos, d'un solar del barri de Sant Andreu que no reunia les condicions mínimes per garantir el seu benestar.

Agents de l’Equip de Policia de Barri de Sant Andreu van poder fer una inspecció del solar on es trobaven els animals, i veient les seves condicions van recomanar la intervenció de l’OPAB davant de les clares evidències de reproducció d’animals de companyia sense autorització i que l’espai en què vivien els animals no reunia les condicions mínimes per garantir el seu benestar.

El Departament de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona va ordenar el decomís dels animals per part de l’OPAB durant el passat mes de maig, però davant la negativa dels propietaris dels animals a lliurar-los es va sol·licitar autorització judicial, que va ser concedida per Jutjat Contenciós Administratiu núm. 11. El decomís es va realitzar sense incidents i tots els animals rescatats van ser traslladats a centres d’acollida.

Resulta que els propietaris d’aquests gossos tenen altres procediments oberts dels darrers tres anys per maltractament d’animals i per reproducció d’animals sense autorització, i que encara estan pendents de resolució judicial per la mort a cops d’un gos fa dos anys.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es promou activament les adopcions, com a primera opció per assolir un animal de companyia. També es treballa per sensibilitzar les persones que, finalment optin per comprar un animal de companyia que ho facin en un comerç on la venda es faci de manera responsable.

La Guàrdia Urbana i el Departament de Protecció dels Animals també fan comprovacions en els comerços de venda d’animals de les condicions d’estança i cura d’animals, així com de les condicions administratives i tècniques.

En aquestes inspeccions es té en compte, a banda del compliment dels requeriments documentals establerts per l’ordenança, les condicions vinculades al benestar dels animals: edat dels cadells, pautes de vacunació i d’alimentació, protocols de profilaxi i socialització, mides de les gàbies, nombre d’animals que hi ha a l’establiment, indicis de malalties o signes de desatenció, espais d’adaptació i quarantena, i tota la resta d’aspectes contemplats a l’ordenança.