20 Gener, 2020 - 13:46

Mobilitat i transports. Els gossos poden accedir al metro tots els dies de l'any, excepte en hores punta (els dies feiners entre les 7.00 i les 9.30 hores i entre les 17.00 i les 19.00 hores). Han de dur morrió i anar lligats amb una corretja.

Amb el lema 'Fes que el teu gos sigui un passatger exemplar', l'operador de metro, Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) llança una campanya per recordar les condicions d'accés dels gossos al metro

Des d’octubre de 2014 els gossos poden viatjar en metro en les condicions que estableix la normativa municipal.

Així, com a norma general, els gossos poden accedir al metro tots els dies de l’any, a qualsevol hora, excepte els dies feiners entre les 7.00 i les 9.30 hores i entre les 17.00 i les 19.00 hores, donat que són les hores punta, en què hi ha més persones usuàries del metro.

Mentre estiguin en les instal·lacions del metro, els gossos han d’anar lligats amb una corretja no extensible de menys de 50 centímetres de llarg, ha de portar morrió i no pot fer servir ni els seients dels trens ni les escales mecàniques de l’estació.

Recordem que només es permet portar un gos per persona i els menors de 18 anys no poden portar gossos considerats potencialment perillosos.

Recordatori de la normativa

Amb el lema Fes que el teu gos sigui un passatger exemplar, l’operador de metro, Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) busca recordar la normativa a les persones usuàries del transport públic que viatgen amb un gos, i estableix les principals normes per fer-ho correctament.

En el marc de la campanya s’ha editat un díptic informatiu on s’expliquen les condicions per viatjar amb gos. També s’ha posat en marxa un concurs d’Instagram on les persones usuàries poden penjar fotos amb l’objectiu de demostrant que tenen un gos que és un passatger exemplar i viatja correctament, afegint-hi l’etiqueta #TMBGosExemplar i mencionant el perfil @tmb_bcn.

Cada setmana es destacarà alguna de les imatges a les xarxes socials.

Font: TMB