15 Gener, 2016 - 08:30

Tradicions. Aquest diumenge, 17 de gener, és la gran festa dels animals a Barcelona.

El diumenge 17 de gener és la diada de Sant Antoni Abad però també és el dia de les mascotes. Per aquest motiu, en alguns punts de la ciutat s’organitzen benediccions per mostrar el respecte cap als animals que tanta companyia ens fan.

El barri de Sant Antoni, al districte de l’Eixample, celebra la seva festa major, del 15 al 24 de gener. Durant aquests dies, els carrers s’omplen d’activitats, des de conferències i presentacions de llibres, fins a activitats esportives o tallers i jocs per als més menuts.

Els animals són també protagonistes d’aquestes festes, ja que Sant Antoni Abat és el patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics (també dels traginers), pel fet que la llegenda explica que quan en veia un de ferit el guaria.

Així, l’Associació de Veïns del barri de Sant Antoni proposa honrar les mascotes, aprofitant la diada.  De manera que, els diumenges 17 i 23 de gener podeu unir-vos a donar la benedicció als animals de companyia a les 12 del migdia davant l’Escola Pia Sant Antoni.

Com a novetat d’aquest any, el dissabte 23 de gener, d’11.00 a 14.00 hores, hi haurà una exposició de gats i gossos en adopció i un recapte d’aliments per animals als jardinets de l’Alguer.  Diumenge 24, a les 11 del matí, se celebrarà la 15ena edició del Concurs de gossos a l’avinguda Mistral (entre els carrers de Vilamarí i Llançà). Podeu consultar la programació completa.

Per altra banda, al districte de Les Corts, la Parròquia de Santa Maria del Remei organitza una diada de festa i de de respecte cap als animals de companyia.

La benedicció de les mascotes tindrà lloc el dissabte 16 de gener, vigília de la diada de Sant Antoni Abat, a les 12 del migdia. Després, serà el torn de l’animació infantil a la plaça Concòrdia amb cants i balls per als més menuts i la degustació dels tradicionals ‘borregos’.

Enllaç recomanat: web d’Adopta BCN.