A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Mor el dofí femella més vell del Zoo de Barcelona a causa d’un virus

Zoo. La resta d’exemplars afectats pel mateix virus han respost bé al tractament i evolucionen favorablement.

L’Anak era la matriarca del grup de dofins allotjats al zoo de Barcelona, on va arribar l’octubre de 1990. Durant aquests anys va tenir quatre fills, dos mascles i dues femelles. El més jove d’ells, el Nuik, viu encara avui al delfinari del Zoo, i els altres dos estan ara a l’Oceanogràfic de València.

L’Anak, la femella de dofí més vella del Zoo de Barcelona, ha mort amb 34 anys per les complicacions derivades d’una afecció de possible origen víric.

La malaltia es va detectar la setmana passada en el grup de dofins del zoo i immediatament, l’equip de cuidadors i el Servei Veterinari van iniciar una vigilància estreta i el tractament dels animals. Es va recórrer també a l’assessorament de veterinaris especialitzats en la medicina dels cetacis, però en el cas de l’Anak, malgrat els esforços, la teràpia no ha estat efectiva.

Pel què fa als altres exemplars afectats, fins ara, tres d’ells han respost adequadament  les cures realitzades. I tot i manifestar alguns símptomes moderats de malaltia, mantenen una evolució favorable.

L’Anak era la matriarca del grup de dofins allotjats al zoo de Barcelona, on va arribar l’octubre de 1990. Malgrat la malaltia, comptava amb una edat prou avançada per aquests exemplars, ja que poden arribar com a màxim a als 40 anys de vida.

Durant aquests anys va tenir quatre fills, dos mascles i dues femelles. El més jove d’ells, el Nuik, viu encara avui al delfinari del Zoo, i els altres dos estan ara a l’Oceanogràfic de València.

Actualment l’Anak estava seguint amb la resta del grup el pla d’entrenament i adaptació necessaris per preparar l’anunciat trasllat dels dofins del zoo a una nova instal·lació.