9 Novembre, 2015 - 09:58

Animals. La zona provisional que s'habilitarà a l’Eixample fa cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer de Nàpols.

L’Ajuntament impulsa una nova actuació per millorar les àrees d’esbarjo dels gossos i afavorir les relacions no només entre animals, sinó també entre veïns. Aquesta setmana començaran les obres d’una àrea provisional a l’Eixample. 

L’objectiu és que tots els districtes de la ciutat disposin, com a mínim, d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats o més. A més, s’estableixen uns criteris que totes les àrees hauran de complir, com disposar d’una tanca d’1,80 metres feta de materials que no ocasionin danys a les potes dels gossos ni permetin que hi passin el cap. La propera actuació és al districte de Nou Barris.

Un espai provisional

A l’Eixample s’habilitarà provisionalment una àrea d’esbarjo per a gossos i una zona d’estada per a vianants en un solar que fa cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer de Nàpols. Les obres comencen aquesta setmana, es preveu que durin 3 mesos i disposen d’un pressupost d’uns 200.000 euros.

El pati interior del solar es destinarà als animals, i el perímetre, a les persones. Els gossos disposaran d’espai lliure per córrer i d’elements prefabricats de formigó per jugar. El paviment permetrà el drenatge de l’aigua de la pluja i la neteja dels orins dels gossos mitjançant aspersors. També hi haurà papereres i una font per als animals.

Tant la zona per a animals com l’àrea per als veïns tindrà bancs i ombra, gràcies a l’arbrat. La vegetació es complementarà amb plantes enfiladisses, algunes de fins a 6 metres d’alçada.