Celebrem el Dia del Gos Guia amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya

Aquest dissabte 25 de novembre, prop de 50 gossos i més de 70 persones s’han reunit al Parc de l’Estació del Nord, reservat exclusivament pels animals

..
28/11/2023 - 10:12 h

El passat dissabte 25 de novembre l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya ha celebrat el Dia del Gos Pigall amb l’objectiu de visibilitzar el paper que aquests animals fan dia a dia per les persones amb ceguesa. Amb la Jornada organitzada per l’Associació i amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Departament de Drets dels animals de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de l’Eixample, es vol seguir treballant per sensibilitzar la societat i reivindicar el dret d’accés a tot arreu de les persones usuàries i els seus gossos.

Prop de 50 gossos i unes 70 persones, entre elles l’equip de voluntariat i representants del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, s’han reunit a les 10 del matí a l’Àrea de Gossos del Parc de l’Estació del Nord, que durant dues hores, fins a les 12:00 h, ha estat reservada per l’ús exclusiu d’aquests animals. Durant aquest temps, els gossos van poder alliberar-se del seu arnès guia i jugar, córrer, i gaudir de l’esbarjo.

Després de l’estona de lleure, una marxa amb els gossos guiant es va desplaçar pels carrers de Nàpols, la Gran Via i el carrer de la Diputació per tal que tota la ciutadania pogués comprovar el paper clau que duen a terme aquests animals.

La jornada ha acabat amb un dinar on s’ha presentat la campanya “Digues sí al Gos Pigall”. L’entitat organitzadora va presentar unes etiquetes que es repartiran pels comerços i establiments de restauració, hotels i taxis amb el fi que serveixin per posar fi a les situacions de discriminació que encara viuen les persones usuàries quan es mouen amb els animals d’assistència. Les etiquetes incorporen el missatge “Digues sí al gos pigall” en 6 llengües, català, castellà, anglès, xinès, urdú i àrab, i volen servir com a eina informativa i formativa per totes les persones treballadores que s’incorporen a l’atenció al públic i que a vegades desconeixen la normativa vigent.

A més, la Jornada també va servir d’homenatge als gossos i gosses que enguany es jubilen com a gossos pigall, entregant-li a les persones usuàries una estatueta que representa un reconeixement per la gran tasca de guia desenvolupada durant deu anys pel gos pigall que les ha acompanyat.