Comença una campanya cívica a tots els districtes per sensibilitzar sobre la tinença responsable de gossos

La campanya de sensibilització, que forma part del Pla Endreça i s'allargarà fins al 31 d'octubre, desplegarà un equip de 6 informadors i informadores que acudiran a 24 espais dels 10 districtes de la ciutat on s'han detectat problemes de civisme. Els informadors i informadores parlaran amb els responsables de gossos a l'espai públic sobre tinença responsable i sobre la regulació dels usos a l’espai públic i repartiran 3.000 bosses de recollida d’excrements i 3.000 ampolles per a la neteja d’orins.

..
30/09/2024 - 15:19 h - Benestar animal Ecologia Urbana

Amb aquesta iniciativa, Barcelona fa un pas més a favor del benestar dels animals i per donar a conèixer la normativa entre les persones responsables dels gossos. En aquest sentit, en el marc del Pla Endreça les actuacions relatives als gossos s’adrecen sobretot a les estones de passeig quan els animals fan ús de l’espai públic amb l’objectiu de minimitzar les potencials molèsties a la resta del veïnat.

La campanya de sensibilització i civisme consisteix a facilitar informació als responsables dels gossos sobre la tinència cívica i la regulació dels usos de l’espai públic i conscienciar sobre la necessitat de reduir conductes incíviques.

Es vol millorar així la convivència entre persones i animals a l’espai públic, detectar conductes disruptives i explicar als  responsables de gossos les bones pràctiques de tinença responsable i convivència a l’espai públic. Els informadors també portaran a terme enquestes a la ciutadania sobre la tinença de gossos i els usos de l’espai públic i sobre la percepció d’espècies salvatges.

Aquesta actuació que busca coresponsabilitzar la ciutadania de la seva tasca cívica, es complementa amb altres actuacions en el marc del Pla Endreça a favor de la convivència com son la implantació a tota la ciutat de més d’un centenar de zones d’usos compartits (anomenades ZUC) en les quals els animals poden anar deslligats en uns horaris determinats, actualitzar les àrees d’esbarjo per a gossos, millorar el manteniment dels espais per a gossos i impulsar campanyes davant les infraccions més habituals (com la brutícia causada pels excrements no recollits a l’espai públic), entre altres.

Més informació