Un 10% més de visitants al Zoo durant l’any 2023

El parc manté l’aposta per les activitats educatives i familiars i la conservació d’espècies en perill i autòctones. En total, prop de 820.000 persones van visitar el Zoo de Barcelona l’any passat.

..
09/01/2024 - 15:08 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

Les tasques de divulgació per fomentar el coneixement de la biodiversitat i la implicació en la protecció de la fauna i la flora són una de les prioritats del parc, que ha posat en marxa un nou pla educatiu per a escoles i instituts.

El programa inclou set activitats per connectar infants i joves amb la natura i influir en els seus hàbits, i la incorporació d’una sala polivalent, un laboratori i dues aules, entre altres.

A més, l’Escola del Zoo, amb casals, visites i tallers, es manté.

El Zoo en família

Més de 23.000 famílies han participat en les activitats del parc, que inclouen, entre altres, la Ludo Zoo, amb jocs, llibres i altres materials de consulta, o el Passaport de Natura, perquè els infants descobreixin els espais i les particularitats de les espècies amb un recorregut preestablert. Hi han participat gairebé 7.000 nens i nenes.

El Zoo Club tanca l’any amb 78.016 membres.

Preservació d’espècies

La protecció d’espècies autòctones és un dels eixos de treball principals del parc, que durant els darrers anys ha aconseguit reintroduir al seu hàbitat individus de tortuga de rierol, de tritó del Montseny, de tortuga mediterrània, de fartet, de ferreret, d’ibis ermità i de turó europeu.

Durant l’any passat s’ha treballat en una trentena de projectes de conservació d’exemplars i hàbitats en perill i s’han atorgat vuit beques d’investigació de la fauna i els ecosistemes de la mediterrània. A més, han nascut cries de guacamai gorjablau i voltor comú, entre altres.