Arriba la Targeta Cuidadora, una eina per acompanyar les persones que cuiden

Serveis. Iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, per oferir nous recursos i serveis gratuïts, dissenyada de forma conjunta i col·laborativa amb entitats, professionals, familiars i Biblioteques de Barcelona.

L’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona crea la Targeta Cuidadora per oferir nous recursos i serveis gratuïts a les persones que cuiden algú a la ciutat.

Aquesta iniciativa municipal vol combatre les dificultats que les persones cuidadores afronten en la vida quotidiana i la manca d’informació, formació i suport que pateixen, així com reduir el risc d’aïllament de les persones que cuiden. A partir d’ara totes aquestes persones, entre les quals s’inclouen cuidadores, familiars o professionals, podran sol·licitar, de manera gratuïta, la Targeta Cuidadora.

La Targeta Cuidadora inclou fins a 14 mesures i serveis gratuïts, dins aquestes mesures les Biblioteques de Barcelona hi som presents amb la prova pilot a la Biblioteca Vila de Gràcia i la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. A ambdós biblioteques s’oferirà informació sobre el fons específic existent de llibres i material audiovisual vinculats a la cura. També donaran atenció personalitzada, a les persones cuidadores sobrecarregades, de serveis com l’accés gratuït al  préstec de llibres a domicili.

 

Més informació