Grup Junts Vedruna (AFA Escola Vedruna Àngels)

A principis d'aquest any 2015, l’AFA (Associació de Famílies d'Alumnes) de l’Escola Vedruna Àngels va organitzar, amb el suport de l’escola, un projecte anomenat “eO! Espai Obert”, un lloc de trobada en català per a famílies.

Es tracta d'un taller de català adreçat a les famílies dels infants de l'escola cada divendres, de 5 a 6 de la tarda. Es convida a berenar totes les persones que hi participen dins d'un marc distès amb l'objectiu d'acompanyar tots els pares i mares en la millora de l’ús social del català.

El fet de compartir l’horari i l’espai amb els fills i filles facilita la disponibilitat de les famílies a participar-hi i gaudir d’un moment per crear llaços de complicitat amb diferents agents de l’escola (equip docent, direcció, AFA, famílies i infants).

L'Espai Obert està acompanyat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) dins del projecte Junts, al qual aporten voluntariat. L’horitzontalitat dels assistents fa que el voluntari o la voluntària també en tregui experiències positives, com ara tenir la possibilitat de parlar amb altres cultures i de conèixer-les de més a prop.

Aquest nou projecte s'ha rebut amb molta il·lusió i s'espera que, de mica en mica, hi hagi cada vegada més famílies que participin en aquest espai gratuït.