Celebració conjunta de la Pasqua i l’Iftar al Raval

20/04/2022 - 11:54 h

El dijous 21 d'abril a partir de les 20 h, la Rambla del Raval tornarà a acollir enguany la celebració conjunta impulsada pel Grup Interreligiós del Raval, amb l'objectiu de contribuir al diàleg intercultural i interreligiós, a la trobada entre comunitats i al coneixement mutu del veïnatge.

La celebració de la Pasqua cristiana i de l’Iftar musulmà (trencament del dejuni durant el mes de Ramadà) s’uniran en un acte interreligiós que es centrarà en transmetre un missatge de Pau, a través la lectura d’un text en les diferents llengües de les comunitats representades en el Grup Interreligiós del Raval. A continuació es farà un minut de silenci per la Pau mundial i es donarà pas a la crida a l’oració per part de la comunitat musulmana, abans de l’inici del sopar comunitari, en el qual s’incorporarà el menjar típic de la Pasqua (la Mona) al menjar típic del trencament del dejuni (sopa ‘harira’, dàtils i dolços, entre d’altres) i amb el qual es clourà l’acte.

La Pasqua és el període en que els cristians celebren que Jesucrist ha ressuscitat i alhora l’arribada del bon temps amb la renovació de la natura i de la vida després de l’hivern. El Temps de Pasqua és un període de l’any litúrgic que comprèn els 50 dies que van des del diumenge de Pasqua fins a la Pentecosta.

Ramadà és el novè mes del calendari lunar islàmic i els musulmans el consideren un mes beneït. Dejunen durant el dia d’aquest mes des de l’alba fins la posta del sol i fan oracions especials a la nit. El Ramadà simbolitza la disciplina, l’autocontrol i el creixement espiritual.

Programa: 

20:10h Benvinguda i parlaments institucionals.

20:30h Lectura de text sobre la Pau en diferents llengües (Català, Castellà, Bangla, Àrab; Tagal, Amazig, Urdu i Hindi).

20:39h Minut de silenci per la Pau amb llanternes del mòbils enceses i les entitats membres del GIR amb fanalets a la tarima.

20:40h Crida a l’oració i inici del sopar comunitari.

Els membres del Grup Interreligiós del Raval són: Consell Islàmic de Catalunya, Centre Islàmic “Camí de la Pau”, Comunitat Parroquial del Carme, Centro Filipino Tuluyán-San Benito, Associació Intercultural “Diàlegs de Dona”, Fundació Benallar, Fundació Migra Studium, Església Protestant Barcelona Centre, Pastoral Gitana de Barcelona, Associació AMICAL dels Immigrants Marroquins a Catalunya, El Mirador de l’Immigrant, Temple Sikh Gurdwara Guru Darshan Sahib, la Comunitat Jueva i el MACBA. Amb la col·laboració d’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Ciutat Vella.