Qui trobarà l’Home dels Nassos?

27/12/2020 - 10:04 h

A Barcelona d’aquest rar exemplar que és l’Home dels Nassos no en trobareu tan sols un, sinó dos!

Tothom sap la famosa endevinalla del darrer dia de l’any: aquella que convida a cercar, cada 31 de desembre, un home amb tants nassos com dies té l’any. Doncs a Barcelona d’aquest rar exemplar que és l’Home dels Nassos no en trobareu tan sols un, sinó dos. Tant l’Home dels Nassos de la ciutat com l’Home dels Nassos de la Vila de Gràcia sortiran dijous per acomiadar el darrer dia de l’any amb tots els barcelonins.

L’Home dels Nassos de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume

L’Home dels Nassos de la ciutat torna a sortir al carrer. Apareixerà a les 12 h a la Casa dels Entremesos acompanyat per tots els animals de l’Arca de Noè i els grallers la Pessigolla.

Després l’Home dels Nassos començarà una viatge fins a la plaça de Sant Jaume (13 h). Allà serà rebut per les autoritats a la Generalitat i a l’Ajuntament, donant-los la clau per obrir l’any nou.

Però això encara no és tot! A la tarda tornarà a sortir acompanyat del seu inseparable seguici d’animals per animar els participants de la Cursa dels Nassos. A partir de les 17.30 h a la platja de Llevant, donarà la sortida a les tres curses que es fan enguany.

Francesc Derch, l’Home dels Nassos de Gràcia

La Vila de Gràcia també té un Home dels Nassos propi, que s’inspira en la figura de Francesc Derch, el darrer batlle de la vila independent. Aquest capgròs sortirà de 10.30 a 13.30 h al balcó de la Seu del Districte de Gràcia per saludar als veïns i veïnes. Se’l podrà veure cada 30 minuts i anirà acompanyat per un grup de música.