La transformació de la Rambla s’accelera i estarà enllestida el 2027
El temps per acabar la remodelació física, cultural i comercial del passeig per recuperar-lo per al veïnat es redueix a la meitat: tres anys. La nova Rambla tindrà més espai per caminar, més cultura per a la ciutadania i una infraestructura actualitzada, i permetrà que els barris del Raval i del Gòtic estiguin més ben connectats.
El pla 2024-2027 preveu una actuació per trams longitudinals que permetrà accelerar el temps d’execució dels treballs.
Quan s’acabin les obres en l’àmbit Colom – Santa Madrona, en execució actualment, començarà la remodelació dels trams longitudinals: la calçada del lateral del Besòs, l’any vinent, la calçada del lateral del Llobregat, l’any 2025, i el tronc central, l’any 2026.
De centre d’atenció turística a eix de ciutat
La nova Rambla tindrà voreres de 3 metres o més, un passeig central més ample, tres espais plaça singulars (l’espai Betlem-Moja, el pla de la Boqueria i el pla del Teatre) i un carril de trànsit per sentit, restringit a transport públic, serveis, mercaderies i aparcaments.
L’actuació inclou un pla cultural específic per reforçar i coordinar les activitats de la seixantena d’equipaments, associacions i entitats culturals que se situen en l’entorn del passeig. Es preveuen, per exemple, les accions següents:
- Àgores: consolidació d’una programació quotidiana a l’espai públic.
- Cultura Rambla: coordinació amb els equipaments per a una agenda comuna.
- Gestió de les afectacions durant les obres.
L’actualització del passeig també permetrà crear noves oportunitats comercials per potenciar i diversificar l’activitat econòmica per cobrir les necessitats de la nova Rambla.
Tota la informació sobre la transformació de la nova Rambla es recollirà a l’Espai Rambla, un punt de trobada a peu de carrer on persones especialitzades atendran i respondran les consultes del veïnat i del teixit econòmic, social i cultural dels barris dels entorns. També es pot consultar en aquest web.
La remodelació de la Rambla costarà, en total, 55,6 milions d’euros.