Esteu aquí

Construint la Pau

13 de juny de 2018

Després de més de cinc dècades de violència, el País Basc, amb múltiples ferides encara per tancar, afronta un horitzó de convivència, pau i reconciliació. Veritat, justícia, reparació, garanties de no repetició haurien de ser pilars fonamentals en aquest procés. Trenta anys després de l’atemptat d’Hipercor, Barcelona, ciutat que ha encapçalat multitudinàries manifestacions a favor de la pau i el diàleg, ofereix un espai de reflexió sobre les passes a seguir per la societat basca.

 

Reptes i oportunitats per al País Basc després de la fi d’ETA

A càrrec de Gala Pin, regidora de l'Ajuntament de Barcelona; Jordi Armadans, director de FundiPau, i Agus Hernán, coordinador del Foro Social Permanente.

Presentació i moderació a càrrec d'Ana Villellas, investigadora de conflictes de l’Escola de Cultura de Pau (UAB). Amb les intervencions de Gorka Landaburu, periodista i director de Cambio 16, i Robert Manrique, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT).

Presentació i moderació a càrrec de Jordi Urgell, president del Consell Català de Foment de la Pau. Amb les intervencions de Rosa Lluch Bramon, professora d’Història a la UB i filla d’Ernest Lluch; Ane Muguruza, portaveu d’Egiari Zor i filla de Josu Muguruza, i José Vargas Rincón, president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes.

Presentació i moderació a càrrec de Xavier Masllorens, president de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). Amb les intervencions de Gemma Calvet, advocada i analista política; Adriana Ribas, coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya; Iñigo Iruin, advocat i polític, i Joseba Azkarraga, promotor de SARE i exconseller de Justícia del Govern Basc.

Presentació i moderació a càrrec d'Arturo Puente, periodista d'eldiario.es. Amb les intervencions dels representants dels partits polítics Xavier Domènech (Catalunya en Comú); Gabriela Serra (CUP); Eva Baró (ERC); Carles Campuzano (PDeCAT); Àngels Esteller (PP), i Ferran Pedret (PSC).

Comparteix aquest contingut