Esteu aquí

Actes

En aquest espai trobareu actes organitzats per la Direcció de Drets de Ciutadania i Diversitat dirigits a la ciutadania, com jornades, conferències, cicles de debat o d'altres formats de trobada.

10 d'octubre de 2019
La incorporació d'aspectes psicològics, socials i educatius al contingut jurídic ja desenvolupat per l'Estatut de la víctima està representant un canvi d'enfocament en el concepte de víctima, i des de l'Oficina per la No Discriminació i les entitats dedicades a l'atenció de persones que han patit discriminació que conformen la seva Taula d'Entitats, es proposa una jornada amb veus expertes i testimonis en primera persona.
29 de maig, 5, 12 i 19 de juny de 2019
En una Barcelona que s’ha convertit en un dels pols de coneixement, recerca i experimentació científica més importants d’Europa, des del Centre de Recursos en Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona es va proposar un espai per reflexionar sobre la relació entre ciència, tecnologia i drets humans a la ciutat amb un cicle de quatre conferències.
25 de març de 2019
En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, l’auditori del Museu Marítim de Barcelona va acollir una taula rodona en què persones de diferents àmbits del poble gitano van exposar la seva visió per enfrontar el racisme envers les persones gitanes, una de les expressions més punyents a la nostra societat.
10 i 11 de desembre de 2018
Amb motiu del 70è aniversari de la Declaració de Drets Humans i el 20è aniversari de la celebració a Barcelona de la 1a Conferència Europea de Ciutats pels Drets Humans, l'Ajuntament de Barcelona va organitzar aquesta conferència en què activistes i polítics municipals d’arreu van compartit estratègies i reflexions al voltant de quin ha de ser el paper de les ciutats en la lluita per la protecció dels drets i llibertats de les persones.
27 de setembre a 16 d'octubre de 2018
Des de l’Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya “Demà pots ser tu”, es va oferir a la ciutadania un espai on debatre i reflexionar al voltant del significat, les causes i les conseqüències de l’1 d’octubre de 2017, data que marca un abans i un després en la vida política i social de Catalunya i també de la seva capital, Barcelona.
13 de juny de 2018
Després de més de cinc dècades de violència, el País Basc, amb múltiples ferides encara per tancar, afronta un horitzó de convivència, pau i reconciliació. Veritat, justícia, reparació, garanties de no repetició haurien de ser pilars fonamentals en aquest procés. Trenta anys després de l’atemptat d’Hipercor, Barcelona, ciutat que ha encapçalat multitudinàries manifestacions a favor de la pau i el diàleg, ofereix un espai de reflexió sobre les passes a seguir per la societat basca.
7 i 8 de juny de 2018
Sota el marc de presentació de l’Informe Anual 2017 de la Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura, l'Antiga Presó Model de Barcelona va acollir aquesta jornada, proposada com un espai de denúncia, reflexió i debat tant amb veus expertes com afectades.
12 d'abril de 2018
Dins la Setmana per la Llibertat d’Expressió organitzada per la plataforma ciutadana "No Callarem", l’Antiga Presó Model de Barcelona va acollir aquesta jornada per donar veu a persones directament afectades per l’augment de la pressió repressora respecte el dret a la llibertat d’expressió per part de l’Estat, així com per escoltar propostes per revertir aquesta situació, tant des de l’àmbit legal i judicial com des del filosòfic i polític.
12 de desembre de 2017
En el marc dels actes de commemoració d’aquesta diada, es va organitzar un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona centrat en el coneixement de les diferents realitats de la joventut barcelonina musulmana, i amb l'objectiu de trencar estereotips i lluitar contra les discriminacions.
15 i 22 de novembre de 2017
Cicle de conferències organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu d’obrir un espai de reflexió, memòria i debat entorn la relació entre drets, presó i ciutat.
24 de setembre de 2017
Davant els esdeveniments que van ocórrer durant el mes de setembre de 2017, amb la detenció de càrrecs públics i l’escorcoll d’institucions i determinats domicilis privats per part de l’Estat, es va organitzar un debat amb juristes de diferents trajectòries per parlar sobre la judicialització de la política i els atacs a la llibertat d’expressió i la independència de la justícia.
29 i 30 de juny de 2017
Jornades organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Vic amb l’objectiu d’obrir un espai de reflexió i debat entorn els valors que hi ha darrere la regulació de conductes a l’espai públic de la ciutat, les exclusions que aquesta genera i les possibilitats de construir una ciutat per a totes les persones.
2 i 3 de març de 2017
L’Ajuntament de Barcelona va organitzar aquestes jornades per analitzar i debatre amb persones expertes i agents implicats possibles recursos i estratègies per combatre els discursos d’odi a Internet, un fenòmen creixent i preocupant.

Comparteix aquest contingut