Esteu aquí

1 d'octubre i més. Barcelona ciutat de drets

27 de setembre a 16 d'octubre de 2018

Des de l’Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya “Demà pots ser tu”, es va oferir a la ciutadania un espai on debatre i reflexionar al voltant del significat, les causes i les conseqüències de l’1 d’octubre de 2017, data que marca un abans i un després en la vida política i social de Catalunya i també de la seva capital, Barcelona.

 

Taules rodones 29 de setembre

Denúncia, exposició pràctica d’experiències i reflexió al voltant de la necessitat d’una estratègia de protecció integral davant la vulneració de drets humans, amb persones defensores de drets humans, expertes en acompanyament a víctimes de violència institucional, així com protagonistes de l’organització col·lectiva a les escoles en defensa de drets durant l’1 d’octubre.

Una taula de reflexió sobre la petjada que va deixar l’1 d’octubre a la societat. Què va significar pels que hi van participar activament, i pels que no ho van fer o ho van veure des de fora de Catalunya. Com les diferents experiències polítiques i socials han posat al centre la ciutadania com a garant d’allò públic.

Espai per rememorar i analitzar les revoltes socials davant les injustícies, aquells moments en què s’ha aconseguit polititzar l’existència, esquerdar la quotidianitat. Una anàlisi del pensament, la individualitat, la llibertat, les injustícies, l’autoritat i la transformació social que acaba per desbordar els marcs de poder establerts i genera altres realitats.

Taules rodones 30 de setembre

Anàlisi del treball de comunicadores, periodistes i ciutadania activa en un marc legislatiu de constrenyiment de drets fonamentals per a una societat democràtica, crítica i ben formada. Explicació d’eines, propostes i experiències al voltant de la censura, les multes a periodistes, les coaccions a les redaccions i les condemnes a tuitaires, entre d’altres.

A càrrec d’Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau, presentat per Alberto San Juan, actor.

A càrrec d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional, i Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural.