Esteu aquí

6a Taula Intercultural de la Franja Besòs de Sant Andreu: l’habitatge, entre el desig i la realitat

Organitzada pel Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu, la Taula Intercultural es va celebrar el dia 30 de juny al Centre Cívic Bon Pastor.

Una quarantena de persones, entre veïns i veïnes, serveis, entitats i responsables polítics, van participar a la Taula Intercultural celebrada el dia 30 de juny al Centre Cívic de Bon Pastor, per a la posada en comú de les conclusions de les sessions de treball del veïnat sobre el tema de l’habitatge i els seus derivats.

Prèviament a la celebració de la Taula Intercultural, i amb l’acompanyament d’una professional de l’associació SUDS, especialitzada en fotografia, els veïns i veïnes dels barris de la franja Besòs (Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver) han tingut l’oportunitat de treballar la temàtica de l’habitatge amb el mètode del mapeig, utilitzant la fotografia per expressar les seves percepcions, inquietuds, problemes i desitjos i plasmar-ho sobre el plànol dels barris. En total van ser quatre sessions, dues a Trinitat Vella i dues a Bon Pastor, aquestes darreres compartides per veïnes de Bon Pastor i Baró de Viver.

La Taula Intercultural va ser un espai profitós per a compartir les conclusions d’aquests tallers entre el veïnat i per engegar un debat sobre diferents temes derivats de l’habitatge, com per exemple la salubritat de l’habitatge, la seguretat residencial i la salut mental, les xarxes veïnals per a la lluita, la discriminació en l’accés a l’habitatge, l’ocupació, els desnonaments i el patiment de les famílies, els problemes de soroll, brutícia i vandalisme, etc.

També van participar al debat dues persones convidades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, que van exposar les seves experiències, vivències i projectes relacionats amb els problemes derivats de la inseguretat residencial i el dret d’accés a l’habitatge, basats en la realitat del dia a dia.

Al final de la Taula, tant els representants la institució que les veïnes i entitats presents a l’acte, van estar d’acord en la necessitat de continuar treballant sobre aquest tema en altres espais que incorporin una diversitat de veus, situacions i perspectives el més àmplia possible.

Comparteix aquest contingut