Esteu aquí

L'Oficina per la No Discriminació compleix 25 anys

OND. L'Oficina per la No Discriminació (OND) celebra el seu 25è aniversari: de del 1998 treballa per garantir els drets de tothom i ajudar a construir una societat més justa i cohesionada.

L'Oficina per la No Discriminació (OND) celebra el seu 25è aniversari: des del 1998 treballa per garantir els drets de tothom i ajudar a construir una societat més justa i cohesionada.

Uns 250 expedients anuals tramitats per discriminació a la ciutat, més de 21.000 formacions i més de 10.000 assessoraments i consultes informatives. Aquestes són algunes de les xifres més rellevants que acumula l’Oficina per la No Discriminació (OND) des de la seva creació, l’any 1998.

Situada al c. Ferran, 32, l’OND vetlla per la garantia dels drets de tothom i per construir una societat més justa i cohesionada. Ho fa acompanyant les persones que pateixen qualsevol tipus de discriminació -per motiu de racisme, d’LGTBI-fòbia, de salut, d’edatisme, etc.- a la ciutat, ofereix assessorament jurídic per denunciar aquestes situacions i treballa per la sensibilització de toda la ciutadania.

Avui, dia 15 de desembre de 2023, s’ha celebrat un acte per commemorar el seu 25è aniversari, en què s’ha projectat un vídeo que compta amb el testimoni de dues persones usuàries de l’OND que expliquen la seva situació i com els ha servit aquest servei municipal per fer-hi front, i que ha culminat amb una taula rodona per la defensa dels drets humans i la lluita contra les discriminacions a Barcelona en aquests 25 anys, amb la mirada cap al futur. Hi han participat les següents persones:

  • Isabel Santaulària Carrasco, ex tècnica de l’OND 1998-2009
  • Rosa Bada Jaime, ex directora de Drets Civils 2007-2011
  • Juan de Dios Ramírez-Heredia Montoya, president Unión del Pueblo Romaní i ex eurodiputat
  • David Bondia Garcia, Síndic de Greuges de Barcelona
  • Xavier Muñoz Soriano, advocat de l’OND
  • Edgar Vinyals Rojas, persona atesa a l’OND i defensor dels drets humans en l’àmbit de la salut mental

L’Oficina per la No Discriminació (OND) ofereix serveis d’informació, assessorament, suport, atenció psicosocial, formació i sensibilització per garantir els drets humans a escala local.