Trobada anual de la Comissió de Soledat
21/02/2023 - 10:43
La Comissió de Soledat és l'òrgan tècnic de governança i seguiment de l'Estratègia municipal contra la soledat.
La trobada anual de la Comissió de Soledat s’ha celebrat el 17 de febrer, en format virtual, i ha aplegat l’equip de tècnics i tècniques municipals que contribueixen a fer el seguiment i el desplegament del Pla d’Accions 2020-2024 de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.
En aquesta sessió, el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha donat la la benvinguda a les persones assistents i ha destacat tres àmbits de treball duts a terme al llarg de 2022 en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat: les Jornades Internacionals sobre la Soledat a Barcelona; la territorialització de l’Estratègia en districtes i barris de la ciutat; i la importància de la comunicació, la sensibilització i la pedagogia al voltant de la soledat no desitjada.
Magda Orozco, directora de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, ha explicat que la Governança de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 està formada per la Comissió de Soledat, de caràcter anual; i per la Taula de Soledat, que es reuneix amb periodicitat bianual. Ha explicat també que el Pla d’Accions 2020-2024 és l’eina principal de l’Estratègia per fer-ne el seguiment i el desplegament. Un pla viu i dinàmic que incorpora noves accions de manera permanent. El Pla es va posar en marxa amb 71 accions inicials i actualment n’inclou 88, totes amb l’objectiu de pal·liar el sentiment de soledat no desitjada a Barcelona.
A la Comissió de Soledat de 2023, entesa com un espai per compartir, s’hi han convidat responsables dels districtes que al 2022 ja han començat a treballar per pal·liar la soledat no desitjada, donat que la territorialització és molt important per al desplegament de l’Estratègia municipal contra la soledat. Les Corts, Nou Barris i Gràcia ja estan desenvolupant el seu propi pla d’accions per pal·liar la soledat, i el districte de Sant Andreu també ha començat a treballar per adaptar l’Estratègia municipal contra la soledat a la realitat dels seus barris.
La Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans es posa, com fins ara, a disposició de tots els districtes per acompanyar-los en la territorialització de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.