Arriba una nova edició de l’AiguArt

18/03/2021 - 13:35 h

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març, els membres de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) han coorganitzat un cicle d’activitats que, a través de diferents expressions artístiques, pretén conscienciar sobre la menor disponibilitat d’aigua que tindrem en els propers anys a causa de l’emergència climàtica. 

En els darrers temps hem pres consciència que l’aigua és un bé escàs i hem avançat molt en el seu estalvi. Ara, la situació d’emergència climàtica en què ens trobem pot agreujar encara més la manca d’aquest recurs. És per aquest motiu que en aquesta edició volem fer un pas més enllà i centrar-nos en el consum d’aigua que no es veu: l’aigua virtual i la petjada hídrica. 

Participeu en l’AiguArt i descobriu el passat, el present i el futur de l’aigua a la ciutat de Barcelona. Les activitats programades en el festival són una gran oportunitat per conèixer més a fons aquest recurs imprescindible per a la vida i aprendre a fer-ne un ús més racional.

 

Cicle d’activitats AiguArt

La celebració de l’AiguArt començarà el dia 20 de març amb diferents activitats arreu de la ciutat i seguirà fins el dia 24. En total seran més de 10 propostes, virtuals i presencials. Podreu gaudir, per exemple, d’activitats relacionades amb l’aigua per gaudir en família, jocs en línia per descobrir l’aigua virtual que amaguen les obres d’art o una taula rodona sobre l’aigua i la salut a Barcelona en el context del canvi global.

Consulteu el programa complet amb totes les propostes i inscriviu-vos a les activitats que més us agradin clicant  aquí.

  

Acció central

L’acte central del Festival tindrà lloc el mateix dia 22, Dia Mundial de l’Aigua, amb l’acció artística Water painting a la Nau Bostik, Espai de Creació i Difusió de la Cultura, ubicada al districte de Sant Andreu. Una acció d’arts plàstiques en què l’aigua serà la protagonista. Comissariada per B-MURALS Centre d’Art Urbà. 

L’encarregat de dur a terme l’acció serà el barceloní Lucas Milà. L’artista utilitzarà la tècnica anomenada Waterpainting, que consta de dues parts diferenciades: la preparació prèvia del mur i una acció final en què es desvetlla l’imatge.  La clau d’aquest procés de creació artística es troba en la proporció d’aigua i pintura. 

Aquest procés de creació artística es podrà seguir en línia a través del canal de twitter d’Ecologia Urbana (@BCN_Ecologia) i dels membres de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB). També pels comptes d’instagram de la Nau Bostik (@naubostik) i B-MURALS (@b.murals).

Seguiu tot el festival i compartiu les vostres experiències a les xarxes socials amb l’etiqueta #AiguArt.