- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / Barcelona celebra la Setmana Internacional del Compost
Barcelona celebra la Setmana Internacional del Compost
27/04/2022 - 11:30 h
La Setmana Internacional del Compost (ICAW – International Compost Awareness Week) és una iniciativa que se celebra cada any per informar i promoure l'ús del compost i explicar d'on prové, com utilitzar-lo i quins en són els beneficis. Se celebra la primera setmana de maig i l’Ajuntament de Barcelona s’hi ha sumat.
Enguany, el lema és “El compost: per a la regeneració del sòl”, ja que el compostatge és una pràctica que permet transformar els residus orgànics en adob nutritiu per al sòl, dotant-lo de més salut.
A més, permet eliminar l’impacte ambiental i econòmic que suposa la gestió d’aquests residus per la via convencional i transitar cap a un nou paradigma: de residus orgànics a recursos, avançant en la implantació d’una economia circular a la nostra societat.
Davant la dificultat que tenen moltes famílies de que no poder fer compost en les seves llars, l’Ajuntament de Barcelona ofereix als ciutadans la oportunitat de realitzar un compostatge comunitari dels residus orgànics que generen.
A Barcelona, cada cop més, el compostatge comunitari està obrint-se camí com a alternativa sostenible per a gestionar aquests tipus de residus. Avui en dia ja podem trobar compostadors comunitaris a les escoles, als horts urbans i en espais privats i municipals.
L’ajuntament de Barcelona, posa al servei de la ciutadania 8 compostadors comunitaris en diferents punts de la ciutat: a l’Aula Ambiental de la Sagrada Família (carrer de Lepant, 281-283), al Casal de Joves Queix (carrer de Rocafort, 236), a la plaça d’André Malraux, a l’Aula Ambiental Bosc Turull (passeig de Turull, 2-34), al Punt Verd de Barri de Vallcarca (avinguda de Vallcarca, 71), a la Fàbrica del Sol (passeig de Salvat Papasseit, 1), al Punt Verd de Barri de Folch i Torres (plaça de Josep Maria Folch i Torres, 1) i a Can Valent (carrer del Pintor Alsamora, 19).
Per tal de participar-hi s’han d’aportar, de forma regular o puntual, les restes orgàniques de la cuina, les plantes del balcó o del jardí, havent-se inscrit prèviament. Posteriorment, es rebrà una petita formació (per saber, per exemple, el que es pot aportar al compostador i el que no) i el compost generat es retornarà periòdicament a les famílies o les unitats de convivència participants.
Per a inscriure’s-hi cal contactar amb les entitats responsables de cada Punt de Compostatge. El llistat dels compostadors comunitaris pot consultar-se aquí.
Cuidem Barcelona. Fomentem el compostatge comunitari.
Per a més informació: