Un cap de setmana per conèixer la nostra història i entorn

09/09/2022 - 12:45 h

Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, us fem una proposta per aquest cap de setmana per conèixer alguns moments del nostre passat i per reflexionar sobre el futur més immediat del nostre entorn. Mirant cap enrere, una visita al Museu Marítim ens acostarà a la vida marinera dels segles passats, i a través d’un documental podrem reviure la història de l’emblemàtica Escola del Mar. I mirant el present i els dies que vindran, reflexionarem sobre les conseqüències del canvi climàtic al nostre entorn a través d’una passejada per la muntanya. Però també ens reservem una estoneta per jugar amb els més petits de la casa en un dels parcs lúdics de la ciutat.

1. Viatge al Museu Marítim

Voleu descobrir com era la vida marinera del segle XIX a Catalunya? Doncs acompanyeu-nos al Museu Marítim de Barcelona, on ajudarem la Laia a esbrinar el passat del seu rebesavi, un mariner mercant a les Amèriques. Darrere de cada objecte s’amaga una història que ens aproparà a una època plena de canvis, a través d’aquest home de mar que guardava tants secrets. També visitarem les diferents exposicions del museu, per conèixer una mica més sobre el món de la navegació. Dissabte 10 de setembre, de 10.30 a 13 hores.

Lloc de trobada: Museu Marítim. Organitza: Centre de la Platja

Més informació.

2. Ruta guiada ‘Canvi climàtic’, al Castell de Torre Baró

Que el clima està canviat al nostre voltant és un fet evident que la temperatura d’aquest estiu ens està recordant. Però de quina manera està canviat i quines en són les conseqüències al nostre entorn? Us proposem un recorregut per analitzar alguns dels efectes del canvi climàtic, a través de l’observació de l’entorn i del paisatge. Una activitat organitzada conjuntament amb la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova. Dissabte 10 de setembre, de 10 a 12 hores

Cal inscripció prèvia, a través del correu electrònic castell_torrebaro@bcn.cat.

Més informació

3. Documental ‘Han bombardejat una escola’, al Centre de la Platja

El documental Han bombardejat una escola, dirigit per Mireia Corbera, Sandra Olsina i Anna Morejón, explica, a través de les vivències d’antigues i antics alumnes, la història de l’Escola del Mar i el que va suposar la seva destrucció per un bombardeig de l’aviació franquista el 1938. Inaugurada el 1922, aquesta escola va ser dirigida pel pedagog Pere Vergés, i la qualitat i l’originalitat de la seva proposta pedagògica la van convertir en una referència mundial en el camp de l’educació. El seu projecte pedagògic es basava en la formació de consciència democràtica en l’alumnat. La vida a l’escola funcionava com una “societat ideal”, en la qual tots participaven i vetllaven pel seu òptim funcionament.  Els testimonis recollits en aquest documental ens expliquen la seva transcendència social i individual, però, sobretot, gràcies a les seves vivències podem recuperar uns ideals pedagògics que, encara avui, tenen una absoluta vigència.

Diumenge 11 de setembre, de 10.30 a 12 hores.

Més informació.

4. Espai Lúdic – La Gran Clariana

La Gran Clariana del parc de les Glòries és un espai polivalent obert a la ciutadania, que convida a relaxar-se i a gaudir d’un entorn verd. I per als més petits de la casa el seu espai lúdic és un lloc ideal per passar-ho d’allò més bé, una zona de prop de 1.200 metres quadrats amb un gran espai revestit de cautxú que es doblega i s’ondula, que juga amb diverses alçades i amb jocs destinats a diverses edats que van dels 0 als 12 anys. El gran protagonista, però, és un gran tobogan que enamora a grans i petits.

Més informació