L’emergència climàtica, el focus de les activitats d’aquest segon cap de setmana d’octubre

07/10/2022 - 11:40 h

Aquest cap de setmana l’objectiu és que ens informem, reflexionem i actuem davant l’emergència climàtica. I per fer-ho, us proposem sis activitats centrades sobretot en el medi ambient, la petjada humana i la necessitat de reaccionar per tenir cura del nostre entorn. Pel•lícules i xerrades, tallers empírics i conta-contes, passejades per la natura i, fins i tot, una obra de teatre molt particular. Voleu passar-ho bé i prendre consciència alhora? Endavant!

 

  1. Visita a la instal·lació “Mass is more” al Pavelló Mies van der Rohe

Segurament ja coneixeu el Pavelló Mies van der Rohe, el conegut “pavelló alemany” de Montjuïc. Aquesta cap de setmana, però, hi trobareu quelcom d’especial: la instal·lació “Mass is more”, de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya i Bauhaus Earth. Es tracta d’una manera d’explorar l’ús de materials arquitectònics regeneratius i descarbonitzants. Així, veureu alguns dels elements del Pavelló fets dels que podrien ser els materials de l’arquitectura sostenible del futur, en el marc de la setmana central de Barcelona Ciutat Europea del Bosc 2022.

Més informació i horaris i entrades.

  1. Ruta guiada per l’entorn del Castell de Torre Baró 

Si encara no l’heu fet, us recomanem que aprofiteu aquesta ruta guiada en què descobrireu la diversitat de paisatges que envolten el Castell de Torrebaró. Una passejada que ens convida a parlar de diversos aspectes ambientals, com els usos humans dels recursos que ofereix Collserola. Dissabte 8 d’octubre, de 10 a 12 hores.

Cal inscripció prèvia, a través del correu electrònic castell_torrebaro@bcn.cat

Més informació.

  1. Xerrada ‘La ciència i els moviments cívics’, al Museu Marítim de Barcelona

Voleu saber-ne més sobre el canvi climàtic? Doncs aquesta és la vostra xerrada. Diversos científics es reuneixen per parlar sobre l’emergència climàtica, posant el focus en els diversos moviments ciutadans que lluiten per combatre la crisi ambiental. Dissabte 8 d’octubre, de 18 a 19 hores.

Acte organitzat pel Centre de la platja, en el marc del Posidonia Green Festival.

Cal inscripció prèvia, a través del correu electrònic centreplatja@bcn.cat.

Més informació

  1. Projecció de la pel·lícula ‘Once you Know’, al Museu Marítim de Barcelona

Quan ho sàpigues, mai més no seràs la mateixa persona. I és que aquest documental, d’Emmanuel Cappellin, aborda l’esgotament energètic del planeta, el canvi climàtic i la nostra capacitat tant personal com col·lectiva per a l’adaptació a un col·lapse que ja ha començat. Un viatge intimista en què el director comparteix dubtes, pors i expectatives amb investigadors i experts sobre el món que ens espera. Dissabte 8 d’octubre, de 21.30 a 23 h.

Acte organitzat pel Centre de la platja, en el marc del Posidonia Green Festival.

Cal inscripció prèvia, a través del correu electrònic centreplatja@bcn.cat.

Més informació

  1. El Laboratori de la platja, al Museu Marítim de Barcelona

El laboratori itinerant s’atura aquest cap de setmana al Museu Marítim de Barcelona. Us podeu convertir en investigadors marins per un dia i observar la qualitat de la sorra, conèixer les característiques de les meduses o mirar a través d’un microscopi els microplàstics de les nostres costes. Un taller que estimula la curiositat i l’experimentació dels participants i els ofereix informació sobre el medi marí i la sostenibilitat. Dissabte 8 i diumenge 9, d’11 a 13.30 hores.

Acte organitzat pel Centre de la platja, en el marc del Posidonia Green Festival.

Més informació

  1. Taller infantil ‘Contes reciclats’, a la Jugateca del Parc de Can Rigal

Si teniu infants d’entre 4 i 10 anys, aquesta pot ser una bona proposta per a tota la família. Una sessió de contes, a càrrec de la companyía Raig de Sol Contes, per parlar de la importància de l’aigua, del reciclatge i de la reutilització. També aprendrem, a través de les històries, algunes de les conductes que contribueixen a preser­var el medi ambient. Diumenge 9 d’octubre, d’11.30 a 12.30 hores.

Activitat organitzada pel Centre Cívic Can Deu i l’Aula Ambiental de les Corts, dins la programació de la Fesat Major de les Corts.

Més informació

  1. Improshow d’alimentació sostenible, a la Fàbrica del Sol

Heu anat mai a un Improshow? Aquest no us el podeu perdre! A partir de suggeriments del públic, i amb molt d’humor, s’improvisen situacions quotidianes lligades a l’alimentació sostenible. Una experiència innovadora en què els assistents es converteixen en guionistes de les històries més divertides, sorprenents i emocionants. Diumenge 9 d’octubre, de 12.30 a 13 hores.

Activitat organitzada en el marc de la Setmana de l’Alimentació Sostenible 2022.

Informació i inscripció