Avui és el Dia Mundial del Gos: informeu-vos sobre els gossos que esperen una llar a Barcelona

21/07/2023 - 10:57 h

Avui 21 de juliol és el Dia Mundial del Gos, una jornada internacional nascuda per conscienciar sobre l'abandonament d'aquests animals i promoure la seva adopció. A Barcelona, molts gossos esperen una família: voleu saber-ne més?

Cada any es troben als carrers de Barcelona, abandonats o perduts, més de 2.000 animals de companyia, especialment durant aquests mesos d’estiu. Una trista realitat que avui vol posar èmfasi en el Dia Mundial del Gos, jornada instituïda mundialment per reflexionar sobre tots aquests animals que esperen una llar.

Des del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CCACB) vetllen pel benestar d’aquests animals perduts o abandonats fins que es retroben amb les seves famílies o bé són adoptats.

L’equipament de l’Ajuntament de Barcelona compta amb un equip d’una vintena de professionals cuidadors, veterinaris i experts que s’encarreguen de l’atenció integral d’aquests animals. Juntament amb voluntaris i entitats animalistes, es promou l’adopció com a primera forma de tinença per lluitar contra l’abandonament.

Si esteu pensant a adoptar un gos o un gat, us recomanem consultar el llistat d’animals en adopció.

Per adoptar gossos o gats, cal demanar cita prèvia a adopcionscaacb@bcn.cat i ser plenament conscient de la responsabilitat i compromisos que implica acollir un membre nou a la família.

Altres opcions: ser voluntari o casa d’acollida

A banda de l’adopció, una altra via de suport a aquests animals que esperen família és ser voluntari al CCAB o oferir-vos com a casa d’acollida, on els animals poden rebre l’atenció que necessiten durant un temps determinat.

Si voleu ajudar fent voluntariat al centre us heu de posar en contacte amb alguna de les entitats sense ànim de lucre col·laboradores detallades al web i vincular-vos a alguna d’elles. Teniu tota la informació aquí: https://ajuntament.barcelona.cat/benestaranimal/ca/voluntariat

També teniu la possibilitat d’oferir la vostra llar durant períodes d’entre vuit setmanes a tres mesos, i en alguns casos, de llarga estada, per acollir temporalment els animals. Aquesta opció presta ajuda als gossos i gats més vulnerables, com els cadells lactants, els sèniors, els malalts o bé per aquells que han quedat temporalment sense tutor. Més informació aquí: https://ajuntament.barcelona.cat/benestaranimal/ca/vols-ser-casa-dacollida

Feliç Dia Mundial del Gos a tothom!