Una exposició per explicar com avancem cap a una ciutat jugable

10/10/2022 - 10:00 h

L'Ajuntament de Barcelona estrena dilluns, 10 d'octubre, una exposició per mostrar els darrers avenços cap a la ciutat jugable que aspira a ser Barcelona, explicant el model d’accessibilitat en què s'està treballant per assolir unes àrees de joc per a tothom. A més, dimarts, 11 d'octubre, se celebrarà un acte de debat entorn de com es poden fer accessibles aquestes àrees de joc infantil.

“Cap a una ciutat jugable per a tothom” és el títol de l’exposició que s’estrena el 10 d’octubre a la tarda, feta en col·laboració amb l’Institut Infància i Adolescència, el COAC i el Centre Obert d’Arquitectura. Aquesta instal·lació es podrà visitar al mateix Centre Obert d’Arquitectura del COAC (plaça Nova, 5), de dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.00 h, i els diumenges, de 10.00 a 15.00 h.

La mostra s’estructura en quatre parts: una explicació dels avenços que s’estan produint cap a la ciutat jugable, el model i l’estratègia de l’Ajuntament per crear àrees de joc per a tothom, quins criteris d’accessibilitat s’han de seguir i, a més, es mostrarà el resultat del concurs per a deu àrees de joc totalment accessibles, que es va convocar fa uns mesos.

 

Un acte de debat al COAC

Aquesta exposició es complementa amb l’acte “Accessibilitat a les àrees de joc infantil”, que tindrà lloc dimarts, 11 d’octubre, a les 16.00 h, a la Sala Mirador del COAC. Aquesta sessió, d’unes dues hores i mitja de durada, està enfocada a tècnics i professionals del sector de l’arquitectura, l’urbanisme i el joc infantil, i posarà el focus en el binomi joc i accessibilitat a l’espai públic.

En l’acte hi participaran la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz; l’arquitecte en cap de l’Ajuntament, Xavier Matilla, i la presidenta de la demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten. També hi participaran els equips de les propostes més ben valorades pel jurat del concurs per a deu àrees de joc totalment accessibles.

La sessió també comptarà amb una taula rodona, titulada “Accessibilitat a les àrees de joc: necessitats, propostes i reptes”, en la qual hi intervindran:

  • Emma Cortés, coordinadora del Programa Ciutat Jugable a l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona.
  • Guillermo Hurtado, tècnic d’accessibilitat de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.
  • Tate Bonany, directora de l’Associació Jocviu.
  • Belén Montell, coordinadora de Manteniments de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.
  • Eloy Bossom, creador del web Parcs infantils inclusius i representant de l’empresa HPC Ibérica.
  • David Busquiel, certificador de l’empresa ASES XXI, empresa acreditada per l’ENAC.

Més informació