La gestió pública de l'aigua

Barcelona aposta per un nou model de gestió pública de l'aigua lligat a la promoció de noves formes de control social que garanteixin la transparència, la informació, la rendició de comptes i la participació ciutadana efectiva.

Dia Mundial de l’Aigua 2022

El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides, que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre una correcta gestió de l’aigua, un bé públic, universal i escàs, que cal apreciar i conservar entre tots i totes i que s’enfronta avui a grans reptes com és el del canvi climàtic.

L'aigua de la ciutat

L'aigua que es disposa a la ciutat de Barcelona té, majoritàriament, un origen superficial, encara que en els darrers anys s'ha incrementat de forma significativa la presència de recursos subterranis procedents del freàtic, l'aigua regenerada, la de mar dessalinitzada i, en un futur pròxim, les aigües pluvials.

 

AiguArt 2020

L'AiguArt és un cicle d'activitats per celebrar l'aigua a través de l'art. L'edició 2020 tindrà lloc del 2 al 28 de març. Descobreix totes les activitats que tindran lloc en aquest festival que té l'objectiu de descobrir l'aigua des de totes les seves vessants i afrontar els reptes hídrics que ens esperen en els anys vinents.

 

La gestió pública de l'aigua

La gestió pública de l'aigua comporta beneficis tant per a la ciutat com per a la ciutadania. L'abastament d'aigua i el sanejament són serveis bàsics essencials i cal garantir en tot moment el seu accés universal i assequible i evitar la manca de subministrament per motius econòmics o socials.

Treball en xarxa

Els diferents municipis que formen part de la nova xarxa treballen per a la remunicipalització de l'aigua i per aconseguir una gestió pública, transparent, participativa i sostenible del cicle integral de l'aigua.

 

Jornades Dia Mundial de l'Aigua 2017

Una de les propostes centrals de l'agenda barcelonina del Dia Mundial de l'Aigua 2017 va ser la jornada "Aigua bé comú: reptes i futur" que, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i la plataforma Aigua és Vida, va tenir lloc el 21 de març al recinte modernista de Sant Pau.

 

[Edició 2018-2019] Memorial de l'Aigua

La recuperació de la memòria històrica de l’aigua de Barcelona és un element clau dins de l’aposta municipal per una nova gestió pública de l’aigua. D’aquesta voluntat neix la idea d’elaborar un Programa Memorial al voltant de l’aigua.