El Museu de la Guàrdia Urbana torna a obrir les portes al públic

27/05/2021 - 12:10 h

Seguretat i Prevenció. L’espai es troba a la planta baixa de l’edifici de la prefectura i aplega una important col·lecció d’objectes relacionats amb el cos policial barceloní.

El museu es pot visitar els dies feiners, de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores, amb visita concertada. La visita és guiada i gratuïta.

A partir d’aquesta setmana ja es pot tornar a visitar el Museu de la Guàrdia Urbana, situat a la planta baixa de l’edifici de la prefectura del cos, al carrer de la Guàrdia Urbana, 3.

L’espai, inaugurat l’any 2002, reuneix una important col·lecció d’objectes relacionats amb el cos policial barceloní:

  • Exemples dels diferents uniformes que s’han utilitzat al llarg de la història del cos, des del primer model d’indumentària, de l’any 1843, fins a l’actual, de l’any 2017, passant per tots els de la secció de la Unitat Muntada, els uniformes de la secció motoritzada dels anys seixanta i del 2000 o l’equipament complet d’un sereno dels anys cinquanta, entre d’altres.
  • Alguns vehicles històrics, com una moto Harley de l’any 1929 (el primer vehicle utilitzat pels agents amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929), una moto Sanglas de 250 centímetres cúbics matriculada l’any 1953 o una Honda Paneuropean del 2007.
  • La col·lecció de tots els models de targetes d’identitat de la Guàrdia Urbana des de principis dels anys vint del segle passat, així com documentació administrativa de més de mig segle d’antiguitat.
  • La col·lecció de fotografies de l’Arxiu Històric de la ciutat i de donacions de familiars d’antics guàrdies, amb imatges des de l’any 1900.
  • La col·lecció de petits objectes que configuren la part sentimental del museu.

El museu està obert al públic general i a escoles, associacions, etc., i per visitar-lo cal reservar plaça trucant al telèfon 932 915 021 o bé enviant un correu a gu_museu@bcn.cat.