Es recullen un total de 850 quilos d’escombraries en la tretzena neteja del litoral marí de la Guàrdia Urbana

30/09/2021 - 12:30 h

Seguretat i prevenció. En aquesta edició també hi han col·laborat voluntaris dels Bombers de Barcelona.

L’acció s’emmarca en els objectius de desenvolupament sostenible vinculats a l’Agenda 2030.

Aquesta setmana ha tingut lloc la segona edició de la tretzena Neteja del Fons Marí del Litoral de Barcelona, una iniciativa organitzada per la secció de submarinisme del Club Esportiu de la Guàrdia Urbana (CEGUB) des de l’any 2008.

En aquesta ocasió hi han participat 45 voluntaris i voluntàries, 30 dels quals han estat guàrdies del club esportiu. Com a novetat d’aquesta edició, també hi han participat 15 bombers de Barcelona. A més, s’ha disposat d’una embarcació i un quad de la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana, que han donat suport als submarinistes des de l’aigua i els espigons.

L’objectiu de la iniciativa és recollir els residus generats al llarg de la temporada d’estiu a totes les platges de la ciutat (als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí). Així, a més de col·laborar en el manteniment del medi ambient del nostre litoral per al gaudi de la ciutadania, és possible detectar els punts en què s’hagin pogut donar conductes incíviques.

S’han netejat tant les roques de la superfície dels espigons, amb pinces d’un metre, com la part submergida, on s’acumulen residus no orgànics com embalatges i envasos de plàstic, vidres o llaunes.

Durant tota la setmana s’han recollit aproximadament 250 quilos de deixalles, que se sumen als 600 quilos que es van recollir en la primera edició del mes de juny. El total acumulat és, doncs, de 850 quilos d’escombraries recollits aquest any.

En cada immersió s’agrupen, es classifiquen, es compten i es pesen les deixalles obtingudes. A més, en aquesta ocasió l’escultora Patricia Cancelo realitzarà una obra benèfica amb una part de la brutícia recollida.