Quatre mil persones opten a formar part de la plantilla de la Guàrdia Urbana de Barcelona

27/05/2022 - 16:42 h

Seguretat i prevenció. Dissabte, 27 de maig, comencen les proves de selecció per optar a les 241 places convocades.

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat les primeres proves del procés selectiu per incorporar 241 agents a la plantilla de la Guàrdia Urbana, que tindran lloc a la Fira de l’Hospitalet. En total, 4.018 persones han estat cridades a participar-hi.

Demà, dissabte, comencen les proves de selecció per optar a les 241 places convocades

Aquest dissabte, 28 de maig, l’Ajuntament de Barcelona ha convocat les primeres proves del procés selectiu per incorporar 241 agents a la plantilla de la Guàrdia Urbana. En total, 4.018 persones han estat cridades a participar en les proves, a la Fira de l’Hospitalet.

Pel que fa a la presència de dones al cos, aquesta nova convocatòria manté els requisits de l’anterior per incrementar el nombre d’agents de sexe femení. En aquesta convocatòria una tercera part de les persones que opten a les places són dones, i és que la Guàrdia Urbana va ser el primer cos de seguretat a incloure en la plantilla una quota del 40% de dones.

La novetat principal d’aquesta convocatòria és que les persones candidates que superin tot el procés selectiu i quedin entre els 241 primers llocs s’incorporaran al cos de la Guàrdia Urbana en dos moments diferents, el 2022 i el 2023.

Les proves d’aquest dissabte seran psicotècniques, psicològiques, de cultura i actualitat, temari i idioma. Per primer cop, s’amplien els idiomes susceptibles d’examinar-se a la prova de llengua estrangera: fins ara, la prova de coneixements havia de ser d’anglès, àrab, urdú o xinès, i enguany també s’hi incorporen l’alemany, el francès i l’italià.

Amb aquesta ampliació de la plantilla del cos, aquest mandat s’hauran convocat 1.000 places i s’assoliran les 3.500 persones en la plantilla de la Guàrdia Urbana, d’acord amb el compromís del Govern municipal per a aquest mandat. Aquesta ha estat la convocatòria més gran que s’ha fet mai.