La Guàrdia Urbana inicia una campanya de control dels vehicles de mobilitat personal

17/10/2022 - 14:43 h

Seguretat i prevenció. Guàrdia Urbana. Aquest dispositiu es mantindrà actiu durant tota aquesta setmana i prestarà una atenció especial als ‘trixies’.

La Guàrdia Urbana activa aquest dilluns una campanya de control dels vehicles de mobilitat personal (VMP), que durarà tota la setmana i que té com a objectiu garantir el compliment de les condicions de circulació d’aquest tipus de vehicles i dels cicles de més de dues rodes.

En els darrers temps han sorgit nous mitjans de desplaçament, com els patinets elèctrics, les plataformes de manillar (segways) i les plataformes d’una roda. La proliferació d’aquest tipus de vehicles pot comportar conflictes de seguretat viària en la interacció amb la resta de persones usuàries de la via pública.

Per controlar possibles conductes de risc que posin en perill la seguretat de tothom, la Guàrdia Urbana ha engegat aquesta campanya, que ha de tenir un impacte directe en la reducció tant del nombre d’accidents en què estan implicats els VMP com del nombre de víctimes ocasionades i la gravetat de les lesions.

En concret, es verificarà l’ús i la circulació correctes dels VMP i els cicles de més de dues rodes, però també es controlaran les obligacions dels conductors dels altres tipus de vehicles de motor i vianants respecte de les persones conductores de VMP.

A més, es prestarà una atenció especial als VMP de tipus C1 amb activitat econòmica a la ciutat i, prioritàriament, al front litoral (trixies), així com als locals dedicats al lloguer de VMP, bicicletes i cicles de més de dues rodes.