Campanya de control de ciclistes i vehicles de mobilitat personal

13/01/2023 - 13:28 h

Seguretat i prevenció. Guàrdia Urbana. Aquest dispositiu prestarà una atenció especial a les infraccions que posin en perill la seguretat dels vianants.

La Guàrdia Urbana iniciarà dilluns, 16 de gener, una nova campanya de control dels ciclistes i els vehicles de mobilitat personal (VMP), que estarà activa tota la setmana, amb l’objectiu de garantir-ne el bon ús i el compliment de les condicions de circulació d’aquests tipus de vehicles i dels cicles de més de dues rodes.

La proliferació durant els últims anys dels VMP, com els patinets elèctrics, les plataformes de manillar (segways) i les plataformes d’una roda, ha incidit en la interacció amb la resta de vehicles i persones usuàries de la via pública.

Per assegurar la convivència entre ells, la Guàrdia Urbana controlarà les conductes de risc dels ciclistes i els conductors de VMP, així com els estacionaments inadequats i les distraccions durant la conducció, especialment les que posin en perill la integritat dels vianants. En aquest sentit, es prestarà una atenció especial a les infraccions relacionades amb el fet de no respectar els semàfors, els passos de vianants i el dret dels vianants de circular amb seguretat per les voreres.

Aquesta campanya s’emmarca en l’objectiu de reduir tant el nombre d’accidents en què estan implicats els VPM com el nombre de víctimes i la gravetat de les lesions.

Les víctimes dels sinistres de trànsit són evitables, i és necessari prendre’n consciència, perquè el conjunt de la societat contribueixi a reduir un 50% els lesionats greus i els morts, tal com s’indica a l’Estratègia de seguretat vial 2030.

A més, es prestarà una atenció especial als VMP del tipus C1 amb activitat econòmica a la ciutat i, prioritàriament, al front litoral (bicitaxis), així com als locals dedicats al lloguer de VMP, bicicletes i cicles de més de dues rodes.