Noves campanyes de control de grafits i vehicles de mobilitat personal

27/02/2023 - 12:58 h

Seguretat i Prevenció. Guàrdia Urbana. La campanya de grafits no autoritzats es mantindrà activa indefinidament, mentre que el dispositiu de control dels VMP s’acabarà aquest diumenge.

La Guàrdia Urbana ha engegat dues campanyes de control per garantir la seguretat viària, la convivència i el civisme. En concret, divendres es va posar en marxa un dispositiu per reduir les pintades i els grafits no autoritzats en espais públics i privats que siguin visibles des de la via pública. A més, avui ha iniciat una campanya de control dels vehicles de mobilitat personal (VMP).

El dispositiu per reduir les pintades i els grafits no autoritzats es mantindrà activat indefinidament. En concret, es considerarà una degradació de l’entorn urbà tota mena de grafit, pintada, taca, gargot, escrit, inscripció o grafisme fet amb tinta, pintura o qualsevol altra matèria orgànica, o bé el fet de ratllar la superfície del bé en qüestió.

Aquesta campanya s’emmarca en un nou pla de corresponsabilitat amb la ciutadania que vol reduir les actituds incíviques als carrers i les places de la ciutat i millorar així la convivència.

D’altra banda, el dispositiu de control dels VMP, que estarà actiu tota aquesta setmana, té com a objectiu garantir que es compleixin les condicions de circulació d’aquest tipus de vehicles i dels cicles de més de dues rodes.

La proliferació durant els últims anys de VMP, com els patinets elèctrics, les plataformes de manillar (segways) i les plataformes d’una roda, ha incidit en la interacció amb la resta de vehicles i persones usuàries de la via pública.

Així, la Guàrdia Urbana controlarà les conductes de risc dels ciclistes i els conductors de VMP, i també els estacionaments inadequats i les distraccions durant la conducció, especialment les que posin en perill la integritat dels vianants. En aquest sentit, es prestarà una atenció especial a les infraccions que es produeixen per no respectar els semàfors, els passos de vianants i el dret dels vianants de circular amb seguretat per la vorera.

A més, es prestarà una atenció especial als VMP del tipus C1 amb activitat econòmica a la ciutat i, prioritàriament, al front litoral (bicitaxis), així com als locals dedicats al lloguer de VMP, bicicletes i cicles de més de dues rodes.