Nova campanya de la Guàrdia Urbana per controlar els vehicles de mobilitat personal

20/03/2023 - 16:31 h

Seguretat. La campanya comença avui i durarà tota la setmana.

La Guàrdia Urbana comença aquest 20 de març una campanya de control dels vehicles de mobilitat personal (VMP). Durarà tota la setmana i té com a objectiu garantir el compliment de les condicions de circulació d’aquest tipus de vehicles.

Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat viària de la ciutat, tant en nombre d’accidents com en nombre de víctimes, així com la gravetat de les lesions ocasionades, s’estableixen campanyes intensives durant un període concret de temps diverses vegades l’any.

En aquesta ocasió, del 20 al 26 de març es controlarà l’ús correcte i la circulació dels vehicles de mobilitat personal, així com les obligacions dels conductors i conductores d’altres tipus de vehicles de motor envers aquests vehicles.

La campanya es desplegarà a tota la ciutat, amb una atenció especial al front litoral i als cicles de més de dues rodes sense llicència que transportin viatgers (C1, trixis) amb contraprestació econòmica.

Pel que fa a la resta d’infraccions, es farà èmfasi en els estacionaments inadequats i les distraccions durant la conducció (semàfors, passos de vianants, etc.), amb especial cura i denúncia de les infraccions que posin en perill la integritat dels i les vianants.

La campanya també té l’objectiu de fer la inspecció administrativa dels locals i dels establiments dedicats al lloguer de VMP d’activitat econòmica.