En marxa una nova campanya de control dels vehicles de mobilitat personal

03/04/2023 - 13:08 h

El dispositiu es mantindrà actiu fins diumenge a tot Barcelona, amb una atenció especial al front litoral de la ciutat.

L’objectiu general de la campanya és reduir la sinistralitat, tant pel que fa als accidents com a les víctimes, així com la gravetat de les lesions ocasionades.

La Guàrdia Urbana estableix campanyes intensives durant un període de temps determinat diverses vegades l’any per tal de controlar conductes que puguin posar en risc la seguretat a la via pública. És el cas de la campanya de control que estarà activa des d’avui fins al diumenge, 9 d’abril.

La campanya es desplegarà a tota la ciutat, amb una atenció especial al front litoral i als cicles de més de dues rodes sense llicència que transportin viatgers (C1, trixis) amb contraprestació econòmica.

Pel que fa a les infraccions, es farà èmfasi en els estacionaments inadequats i les distraccions durant la conducció (semàfors, passos de vianants, etc.), amb una cura especial i la denúncia de les infraccions que posin en perill el dret de les persones vianants a circular amb seguretat per la vorera.

D’altra banda, també es controlarà el compliment de les obligacions dels conductors i conductores d’altres tipus de vehicles de motor respecte dels conductors de VMP i es faran inspeccions administratives als locals i els establiments dedicats al lloguer de VMP d’activitat econòmica.