Veniu al carrusel de la Unitat Muntada i a l’exhibició de la secció canina de la Guàrdia Urbana!

15/09/2023 - 13:01 h

Seguretat i prevenció. L’exhibició tindrà lloc aquest diumenge, 17 de setembre, a l’Escola d’Hípica de la Foixarda.

Entre els actes organitzats per les Festes de la Mercè, la Guàrdia Urbana de Barcelona oferirà aquest diumenge, 17 de setembre, una exhibició de la secció canina (10.00 hores) i el carrusel de la Unitat Muntada (11.00 hores) a l’Escola Municipal d’Hípica de la Foixarda.

El tradicional carrusel que la Guàrdia Urbana fa cada any en el marc de les Festes de la Mercè, una coreografia de figures eqüestres al ritme de la música, començarà a les 11.00 hores. Hi participaran genets i amazones del cos vestits amb l’uniforme de gran gala de la Guàrdia Urbana.

Abans del carrusel, a les 10.00 hores, la secció canina efectuarà una altra exhibició, en la qual es podrà veure com treballen els gossos en diferents situacions policials: defensant-se de presumptes lladres, detectant drogues o protegint els ciutadans.

L’entrada a l’hípica serà lliure (no cal fer reserva prèvia), i el recinte oferirà un servei de restauració.

La unitat més antiga de la Guàrdia Urbana

Aquest any 2023 la Unitat Muntada compleix 167 anys d’història, i és la més antiga de la Guàrdia Urbana.

La unitat es va crear l’any 1856 amb un objectiu: desenvolupar funcions cerimonials o protocol·làries per escortar i retre honors a la bandera i a les autoritats de la ciutat, i també per dur a terme tasques policials. Des d’aleshores fa les mateixes tasques, però reinventant-se i adaptant-se a les necessitats de cada moment.

El primer carrusel es va realitzar a la plaça de toros de Les Arenes amb la visita d’Alfons XIII, l’any 1910; es va estrenar internacionalment a la cerimònia del Campionat Mundial d’hípica de París de l’any 1953.

Des de llavors s’ha guanyat prestigi internacional i un reconeixement arreu d’Europa en l’àmbit eqüestre, i ha representat Barcelona en campionats celebrats a ciutats com Londres, Viena, Verona, Brussel·les i Ginebra, entre d’altres.

Més informació