Barcelona s'omplirà d'atletisme aquest diumenge amb la celebració del centenari de la cursa Jean Bouin

23/11/2023 - 16:21 h

L' Allianz Jean Bouin, que es va fundar l'any 1920 per un grup de periodistes amants de l'atletisme, ha estat testimoni de la història de l'atletisme català i espanyol i aquest any celebra els seus 100 anys.

La ciutat de Barcelona es prepara per celebrar l’edició número 100 de l’Allianz Jean Bouin Món Esportiu. L’esdeveniment, que es durà a terme el diumenge, 26 de novembre del 2023, convoca atletes, aficionats, aficionades, espectadors i espectadores a participar en una jornada esportiva excepcional.

L’edició d’enguany d’aquest esdeveniment emblemàtic comptarà amb un programa emocionant que inclourà 17 carreres, donant cabuda a la gran família de l’atletisme des dels i les atletes amateurs, a les proves infantils, passant pels i les professionals.

Les curses Open disposen de dues opcions de distància de 5 km i 10 km que passa per alguns dels llocs més emblemàtics de Barcelona Els i les participants han d’estar a les 9:00 a l’Av. Maria Cristina a Montjuïc, des d’on iniciaran el recorregut per un circuit urbà. El recorregut de cinc quilòmetres acabarà a Pg. Lluís Companys i, en canvi, la de deu quilòmetres, acabarà a l’Av. Maria Cristina, brindant a tots els i les participants l’oportunitat de viure l’experiència atlètica i la màgia de la ciutat comtal en conjunt.

La cursa Jean Bouin també comptarà amb una gran varietat de curses infantils per a totes les edats. Aquestes curses són una gran oportunitat per a les famílies per gaudir d’un dia esportiu junts.

Posteriorment, a les 13:00 s’iniciarà la cursa internacional de 10 quilòmetres que atrau els i les millors atletes de tot el món. En aquesta cursa, els i les participants competiran per ser els primers i les primeres a travessar la meta i escriure el seu nom en el palmarès de la cursa.

S’espera la participació d’un total de 10.000 corredors a les curses Open, mentre que aproximadament 2,500 corredors es sumaran a la resta de competicions, consolidant l’Allianz Jean Bouin Món Esportiu com un esdeveniment inclusiu i de gran magnitud al món de l’atletisme.

Amb motiu de la celebració de la cursa Jean Bouin, es produiran talls de trànsit a Montjuïc el dissabte 25 i el diumenge 26 de novembre per permetre el muntatge de les instal·lacions de sortida i arribada de la cursa.

La iniciativa d’aquesta icònica competició va néixer l’1 de febrer del 1920, gràcies a l’entusiasme i la visió d’un grup de periodistes amants de l’atletisme. El seu objectiu era portar a Barcelona una carrera urbana comparable al conegut Grand Prix Lemmonier de París, i al llarg dels anys, l’Allianz Jean Bouin Món Esportiu s’ha convertit en la prova atlètica en ruta més antiga del país, així com en la competició d’atletisme més veterana al marge dels Campionats oficials de Catalunya i Espanya de pista i de cros.

L’Allianz Jean Bouin és un esdeveniment esportiu emblemàtic que contribueix a promocionar l’atletisme i els hàbits saludables a la ciutat de Barcelona. L’edició d’enguany, que celebra el seu centenari, serà una oportunitat única per gaudir d’una jornada esportiva única i inoblidable.