La Guàrdia Urbana participa en una trobada internacional per abordar l’extremisme

30/11/2023 - 08:34 h

Seguretat i Prevenció. La iniciativa pretén ajudar els governs locals a comprendre el seu paper en la prevenció de la polarització.

El cos policial ha participat en la presentació virtual de la ‘Guia per a les ciutats per a la prevenció de l’odi, l’extremisme i la polarització’, elaborada amb la col·laboració de líders socials i representants de més de cent ciutats d’arreu del món, a través de l’entitat Strong Cities Network.

La guia, que es va presentar ahir, dia 29 de novembre, està dissenyada per informar una àmplia varietat d’entitats publiques, amb el propòsit d’ajudar-los a comprendre el paper del Govern local en la prevenció d’odi, extremisme i polarització.

S’ha elaborat a través d’un extens procés de consulta que es basa en experiències, millors pràctiques i consells de més de cent líders locals i funcionaris municipals, així com en una diversitat d’exemples d’enfocaments de prevenció i resposta liderats per les ciutats.

A més d’aquesta guia, se n’ha elaborat una altra de similar adreçada als alcaldes, que es va presentar aquest setembre a Nova York. Podeu trobar-ne més informació en el web de Strong Cities Network, una xarxa global de municipis i regions.