Dispositiu de la Guàrdia Urbana per a les eleccions al Parlament Europeu

07/06/2024 - 10:32 h

Seguretat i prevenció. El dia de les eleccions, des de les 7.00 hores fins a l’acabament de la jornada electoral, el cos vetllarà pel funcionament de 133 col·legis electorals.

Aquest diumenge, 9 de juny, es desplegarà un dispositiu especial per assegurar el desenvolupament normal de la jornada electoral. En col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, es distribuirà la documentació necessària per constituir les meses electorals i es vigilaran els recintes electorals.

Hi haurà un total de 649 efectius de la Guàrdia Urbana mobilitzats, una xifra similar a la de la convocatòria anterior, les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. La feina d’aquests efectius començarà dissabte, ja que serà l’òrgan responsable de recollir i traslladar tota la documentació electoral de la Junta Electoral de Zona de Barcelona (a la Ciutat de la Justícia), corresponent als 299 col·legis electorals de la ciutat.

El dia de les eleccions, des de les 7.00 hores fins a l’acabament de la jornada electoral, la Guàrdia Urbana vetllarà pel funcionament de 133 d’aquests col·legis, i el cos dels Mossos d’Esquadra ho farà pel funcionament de la resta. A més de la vigilància permanent per garantir el desenvolupament de la jornada electoral, algunes de les tasques que durà a terme seran les següents:

  • Lliurar als representants de l’administració dels centres tota la documentació electoral.
  • Comunicar la constitució legal de les meses. En total, hi haurà 1.688 meses.
  • Comunicar l’obertura i el tancament dels col·legis electorals i qualsevol incidència que pugui impedir la constitució de les meses electorals o l’inici de les votacions a l’hora prevista.
  • Reunir i traslladar les autoritats judicials a tots els punts necessaris.

Si voleu consultar a quin col·legi heu de votar, quins documents cal portar o altres qüestions relacionades amb les eleccions, podeu fer-ho en aquest enllaç.