Arriba el 27è Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

10/12/2021 - 10:05 h

La jornada, que es podrà seguir en directe, tindrà lloc dilluns, 13 de desembre, a les 10.00 h.

La jornada abordarà quins reptes i oportunitats comporta la irrupció dels vehicles de mobilitat personal des del punt de vista legislatiu i normatiu, i com es poden adaptar a l’espai urbà i la convivència pacífica amb la resta d’actors de la via pública.

Dilluns, 13 de desembre, tindrà lloc el 27è Fòrum Barcelona de Seguretat Viària, que enguany tracta sobre “Els vehicles de mobilitat personal, reptes i oportunitats”.

Els vehicles de mobilitat personal (VMP), com a mitjà de transport eficient, còmode, ràpid, fàcil de portar i respectuós amb el medi ambient, cada cop guanyen més usuaris a les ciutats, fet que obliga a reflexionar sobre el seu ús.

És per això que el Fòrum de Seguretat Viària d’enguany abordarà els reptes i les oportunitats  que comporta l’increment de la seva presència a la via pública, amb ponències d’experts de diverses entitats involucrades amb la mobilitat i tres taules de debat:

  1. “La ciutat i les noves mobilitats”.
  2. “Seguretat i convivència entre els VMP i la resta de mitjans de transport. Especificitats i riscos, responsabilitat compartida”.
  3. “Oportunitats per a l’ús dels VMP; formació, característiques i normativa”.

La jornada tindrà lloc a les 10.00 hores al CaixaForum de Barcelona i podrà seguir-se en directe a través de la web de la Guàrdia Urbana.

Entitats organitzadores: Ajuntament de Barcelona, RACC, associació P(A)T (Prevenció d’Accidents de Trànsit), Servei Català de Trànsit (Generalitat de Catalunya).