L’objectiu específic del dispositiu és controlar l’ús i la circulació correctes dels cicles, bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes. També seran objecte de control les obligacions dels conductors i conductores d’altres tipus de vehicles de motor i vianants en relació amb les persones ciclistes i conductores de VMP.
La campanya, que estarà activa tota la setmana, s’estendrà a tota la ciutat però prestarà una atenció especial al front litoral i als cicles de més de dues rodes (amb pedaleig assistit o sense que realitzin servei de transport de viatgers (trixis, C1) amb contraprestació econòmica i sense llicència.
Es controlaran totes les conductes que comportin una circulació de risc, els estacionaments inadequats i les distraccions durant la conducció, sobretot les que posin en perill els vianants.
Entre d’altres infraccions, se sancionarà no respectar el llum vermell dels semàfors, els passos de vianants (semaforitzats o no) i el dret dels vianants a circular amb seguretat per les voreres.
Cal recordar que cal tenir més de 16 anys per conduir un VMP i més de 18 per fer-ho transportant persones, i que no és permès conduir amb auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so ni utilitzar dispositius de telefonia mòbil mentre es condueix.
També es faran inspeccions administratives als locals i establiments dedicats al lloguer de VMP d’activitat econòmica, i es controlaran les conductes d’altres conductors i conductores que afectin els usuaris i usuàries de bicicletes i VMP: parada o estacionament en carrils bici, avançaments i distàncies de seguretat inadequats, etc.
Es tracta d’una campanya planificada i coordinada pel Servei Català de Trànsit amb les policies locals i els Mossos d’Esquadra. Durant l’anterior dispositiu d’aquest tipus a Barcelona, realitzat del 16 al 22 de febrer, es van interposar 1.051 denúncies.