Comencem un procés participatiu per modificar l’Ordenança de convivència de Barcelona

06/02/2024 - 12:47 h

Seguretat i prevenció. El procés es desenvoluparà de manera telemàtica i presencial.

Els processos participatius són un seguit de trobades establertes en un temps concret per promoure el debat i el contrast d’arguments entre la ciutadania i el personal responsable municipal. L’objectiu d’aquest procés és disposar d’una proposta d’Ordenança de convivència a finals d’aquest any perquè es pugui aprovar en el Plenari del Consell Municipal.

L’objectiu d’aquest procés és modificar l’Ordenança de convivència actual, que és la norma que pretén preservar l’espai públic com a lloc de convivència i civisme, on totes les persones puguin desenvolupar en llibertat les seves activitats de lliure circulació, d’oci, de trobada i d’esbarjo, amb ple respecte a la dignitat i els drets dels altres i a la pluralitat d’expressions i de formes de vida diverses que hi ha a Barcelona.

Després de divuit anys de vigència de l’ordenança actual i amb l’evolució transformadora que ha viscut Barcelona en aquest període, es fa necessari un exercici de modificació per adequar-la a les noves realitats ciutadanes.

Per a això, s’han programat tres trobades obertes a tothom, amb inscripció prèvia:

  • 12.2.2024: Centre Cívic Urgell, a les 18.30 h
  • 21.2.2024: Centre Cultural La Farinera, a les 18.30 h
  • 28.2.2024: Centre Cívic Pati Llimona, a les 18.30 h

En les tres trobades es tractaran els temes següents:

  • Actualització de la normativa actual
  • Valoració de les noves conductes a incorporar
  • Valoració de les conductes ja recollides a modificar
  • Valoració d’altres aspectes

Tota la informació i el formulari d’inscripció estan disponibles al web decidim.barcelona. En aquesta plataforma també es podran fer aportacions en línia fins al 4 de març, i els resultats del procés es comunicaran a finals d’abril.

Més informació