Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana tramitaran conjuntament els atestats de les persones detingudes a Barcelona

01/07/2021 - 13:58 h

Seguretat i Prevenció. A partir d’avui, la Guàrdia Urbana s’integra a la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats a la Comissaria de les Corts.

L’any passat, marcat per l’impacte de la pandèmia, hi va haver un descens notable dels fets delictius. Els dos cossos policials van realitzar 17.292 detencions, de les quals un 22,59% van correspondre a la Guàrdia Urbana.

A partir d’avui, totes les detencions realitzades per la Guàrdia Urbana seran traslladades per una patrulla d’aquest cos policial a les dependències de la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats (URIA) a la comissaria de Les Corts. Els atestats on hi hagi detencions provinents de l’àmbit de la investigació o fets relacionats amb trànsit queden exclosos d’aquest procediment.

La integració de la Guàrdia Urbana a la URIA ha comportat la creació d’un equip de treball conjunt dels dos cossos policials; que des d’un un únic espai de treball treballarà per donar el millor servei possible a la ciutadania les 24 hores al dia durant els 365 dies de l’any. L’objectiu és sumar efectius policials, treballar amb els mateixos procediments i potenciar el treball conjunt de les dues organitzacions.

Durant les darreres setmanes, els agents de la Guàrdia Urbana que ja formen part d’aquesta unitat han rebut formació per part dels Mossos d’Esquadra en la redacció dels atestats amb detinguts i en les pautes a seguir des de l’arribada de les persones detingudes a les dependències policials fins a la seva posada a disposició judicial.