En marxa una nova campanya de la Guàrdia Urbana de control de bicicletes i vehicles de mobilitat personal

11/01/2022 - 12:35 h

El dispositiu estarà actiu tota aquesta setmana.

En l’anterior campanya d’aquest tipus, realitzada del 8 al 14 de novembre de l’any passat, es van formular 807 denúncies.

La circulació de les bicicletes i dels vehicles de mobilitat personal (VMP) per la ciutat pot comportar conflictes de seguretat viària en la interacció amb la resta de persones usuàries de la via pública. És per això que cal controlar les conductes de risc que atemptin contra la seguretat de qualsevol d’elles.

L’objectiu de la campanya, que va començar ahir i estarà activa fins diumenge, és, doncs, garantir el compliment de les condicions de circulació dels VMP i de les bicicletes, així com reduir el nombre de sinistres en els quals es veuen implicats, el número de víctimes ocasionades i la gravetat de les lesions produïdes.

Amb aquest objectiu, es verificarà l’ús i la circulació correctes dels cicles, les bicicletes, els VMP i els cicles de més de dues rodes, però també seran objecte de control les obligacions dels conductors dels altres tipus de vehicles de motor i vianants respecte a les persones ciclistes i conductores de VMP.

Com és habitual, es prestarà una atenció especial als VMP de tipus C1 que realitzin activitat econòmica a la ciutat i, prioritàriament, al front litoral (trixis), així com als locals dedicats al lloguer de VMP, bicicletes i cicles de més de dues rodes.

La proliferació d’aquest tipus de vehicles a la ciutat ha fet que siguin una prioritat per al cos policial barceloní. És per això que es continuaran activant campanyes de control d’aquest tipus al llarg de tot el 2022.