Gràcies per tot, Trueno

Seguretat i prevenció. Després de vint anys de servei al cos, avui es jubila el Trueno, un cavall de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana.

Tots els agents que han estat en contacte amb el Trueno al llarg d’aquest temps han procurat donar-li la millor vida possible, i ara que es jubila s’han pres les mesures necessàries perquè així continuï sent un cop marxi de la unitat.

Després de vint anys de servei, la Guàrdia Urbana acomiada avui un membre molt especial: el Trueno.

El Trueno és un mascle de cavall de capa castanya que va néixer l’any 1997. Tres anys més tard es va unir a la Unitat Muntada i el 2002 va passar a ser el cavall del mestre de la banda de música de la Guàrdia Urbana. La banda es va dissoldre a finals del 2016, però el Trueno ha continuat assignat al mateix agent genet, que avui ha fet el trasllat directe.

Al llarg de tots aquests anys, el Trueno ha fet multitud de tasques: patrullatges al carrer, passejades a nens i nenes, cavalcades, tallers a escoles, etc. El seu comportament ha estat sempre exemplar, tant al carrer com als entrenaments de la unitat, i s’ha fet estimar per tothom.

Després que s’hagi valorat amb cura el seu benestar futur, el Trueno passarà la jubilació amb una família de Borredà, un poble del Berguedà, en estat de semillibertat, amb molt d’espai, envoltat de natura i en companyia de dos cavalls més.

Gràcies per tot, Trueno, et trobarem a faltar!