La Guàrdia Urbana activa la campanya per millorar la seguretat del transport escolar i de menors

dl., 06/07/2021 - 07:00

Seguretat i Prevenció. Es prestarà especial atenció a la circulació i a les condicions administratives dels vehicles que realitzen transport escolar.

En l’última campanya d’aquest tipus, realitzada del 25 al 31 de gener, es va interposar un total de vint-i-set denúncies.

Segons la planificació del Servei Català de Trànsit, la Guàrdia Urbana coordina  diverses vegades l’any una campanya específica dirigida a millorar la seguretat del transport escolar. El control s’estén a tots els mitjans de transport que fa servir l’alumnat per accedir als centres escolars (autocars, microbusos, vehicles comercials, etc.) amb l’objectiu de reduir tant el nombre de vehicles implicats en sinistres de trànsit com de víctimes.

El dispositiu desplegat s’encarregarà de controlar i corregir, entre dilluns i divendres d’aquesta setmana, totes les infraccions que s’observin i, en especial les relacionades amb:

  • Condicions administratives de les persones conductores (títol habilitant de transport escolar, autoritzacions, etc).
  • Condicions de la realització del servei de transport (ocupacions de les places dels vehicles, temps de descans/conducció, etc).
  • Condicions tècniques dels vehicles (documentació, inspeccions tècniques, estat dels pneumàtics, funcionament dels cinturons de seguretat, etc).

La campanya de control prioritzarà especialment els entorns dels centres escolars i se centrarà en els horaris d’entrada i sortida dels centres d’ensenyament, de 8 a 9:30 h i de 15:30 a 18 h.