La Guàrdia Urbana estrenarà un edifici a Ciutat Vella l’any 2022

Seguretat i prevenció. Es preveu que les noves instal·lacions estiguin operatives el setembre del 2022.

L’objectiu és augmentar el nombre d’efectius i reforçar la prevenció i la seguretat al centre de la ciutat.

L’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona ha començat les gestions necessàries per sumar una comissaria nova a les deu unitats territorials de la Guàrdia Urbana. Les noves dependències estaran ubicades a Ciutat Vella, un districte prioritari per a la Guàrdia Urbana.

El nou espai es trobarà al Raval, al número 4 del carrer de les Tàpies. Es tracta d’un edifici propietat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que l’any vinent en cedirà l’ús a l’Ajuntament per a un període de quinze anys ampliables a deu més. El consistori farà les reformes necessàries i adequarà els espais al nou ús per tal que la comissaria entri en funcionament el setembre del 2022.

Les noves instal·lacions tindran 2.300 metres quadrats, que es preveu que acullin inicialment 387 guàrdies. Es tracta d’un projecte estratègic que ajudarà tant al creixement de la plantilla del cos (està previst que es convoquin mil places noves entre el 2020 i el 2023) com al reforç de les unitats operatives nocturnes, ja que a partir del gener del 2021 tant Ciutat Vella com l’Eixample tindran un torn de nit propi.

La Unitat Territorial de Ciutat Vella, situada al número 43 de la Rambla, continuarà fent les funcions actuals, com ara l’Oficina de Recepció de Denúncies, oberta 24 hores.