La majoria dels mercats de Barcelona disposen d’un punt d’informació, i molts, d’aparcament gratuït. A més, també podeu consultar l’afluència dels mercats en temps real (les dades s’actualitzen cada deu minuts).
Els dimecres, de 10.00 a 12.00 hores, els mercats incorporen l’hora tranquil·la per reduir la intensitat lumínica i acústica i oferir un entorn més agradable a les persones amb necessitats especials.
Comerç verd
Els mercats han impulsat el programa Comerç Verd, que suposa un salt qualitatiu pel que fa al volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona. El segell permet identificar els establiments que promouen els productes de proximitat, ecològics, sostenibles, de temporada i de petits productors.
Els mercats, agents educadors
Aquests equipaments ofereixen a escoles i instituts programes de divulgació i formació amb l’alimentació saludable i la sostenibilitat com a eixos principals. Per exemple:
- Programa educatiu “Mengem sa, mengem de mercat”: adreçat a alumnes des de l’educació infantil fins a l’ESO.
- Projectes d’aprenentatge i servei (ApS): proposta dirigida a alumnes des de tercer d’ESO fins a primer de batxillerat.
- Projecte educatiu “Un mercat més sostenible”: promou la incorporació d’hàbits sostenibles pel que fa al consum d’aliments i a la gestió de residus entre l’alumnat d’educació primària.
Aprèn amb els mercats
Les aules de mercat són espais de trobada entre la ciutadania i professionals del món de la gastronomia on s’organitzen formacions, tastos, tallers, maridatges, presentacions i moltes activitats més. Sis mercats de la ciutat ofereixen aules gastronòmiques: la Boqueria, Sants, el Ninot, la Guineueta, Sant Andreu i Sant Antoni.
Activitats
Els mercats de Barcelona programen contínuament activitats lúdiques i culturals de tot tipus i obertes a tothom, com exposicions artístiques, lectures poètiques, activitats infantils i tallers. Consulteu-ne tota la programació.
També contribueixen a la vida de barri amb projectes de dinamització comercial i cohesió social, com el cicle gastronòmic Tasta’m, que es trasllada pels diferents mercats de la ciutat amb els productes de temporada i la música com a protagonistes, o la fira Mercat de Mercats, que s’omple dels millors productes dels nostres mercats, restauradors locals i productors del territori.
Consells i receptes
Qui coneix millor els productes que qui els cuida, prepara i ven? La vostra parada de confiança us pot oferir tota la informació dels productes, consells de nutrició i salut i receptes. Descobriu la tradició culinària xinesa amb els jiaozi, les receptes per preparar la millor escudella i els millors canelons de Nadal o el capipota, un plat típic de la cuina de mercat! També trobareu tota la informació al blog de Mercats de Barcelona.