PLEDGER

Marc de referència

En els darrers anys, la ciutat de Barcelona ha experimentat un increment exponencial en l’ús de vehicles de mobilitat personal (VMP) com la bicicleta o el patinet elèctric, entre d’altres.  Aquest increment ha provocat un augment en el percentatge d’accidents a la ciutat en què els VMP s’han vist implicats. Durant el 2017, l’Ajuntament de Barcelona va presentar una ordenança pionera per regular aquests VMP i els cicles de més de dues rodes, amb la finalitat d’augmentar la seguretat dels vianants vulnerables de la ciutat.

Actualment, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’IMI, participa en el projecte europeu “PLEDGER: Perfomance optimization and edge computing orchestation for enhanced experience and Quality of Service”, amb l’objectiu d’aprofitar la innovació i els nous entorns de processament de dades per continuar millorant la seguretat de les persones vianants vulnerables, com poden ser les persones a peu o les que tenen un vehicle de mobilitat personal com la bicicleta o el patinet elèctric.

Descripció

El projecte PLEDGER, finançat pel programa de la Unió Europea Horizon 2020 amb el conveni de subvenció 871536, neix per desenvolupar una nova infraestructura d’edge computing ​a través d'un nou paradigma d'arquitectura, basant-se en els beneficis de les baixes latències que aporta l’edge computing, més la robustesa i resiliència de les arquitectures al núvol.

L’Ajuntament de Barcelona participa en el projecte com a soci, juntament amb vuit socis més d’Espanya i d’arreu d’Europa: Grècia, Itàlia, Alemanya, Luxemburg, Àustria i Xipre.

Durant els tres anys d’execució del projecte es faran tres proves pilot per millorar els processos i les eines proposades. En concret, a la ciutat de Barcelona s’executarà un cas d'ús en el qual s’utilitzarà la tecnologia desenvolupada per millorar la seguretat i evitar possibles accidents de les persones vianants vulnerables (persones amb vehicles de mobilitat personal  com ara bicicletes i patinets, persones a peu, etcètera).

 

 

El projecte PLEDGER ha rebut finançament mitjançant el programa Horizon 2020 de la Unió Europea sota l'acord de subvenció no 871536.

 

Pledger - projecte europeu - institut municipal d'informàtica
Video

Back to top